Apple neden ekran altı kamera kullanmıyor?

Apple, iPhone sayesinde bir rekora daha imza attı

Pek çok üretici ekran altı kameralara geçerken Apple neden ekran altı kamera kullanmıyor? İşte bu sorunun yanıtı.

Hali hazırda ekran altı kamera teknolojisini kullanan birkaç üretici bulunuyor. Oppo ve ZTE daha önce satışa sundukları somut modellerde bu teknolojiyi kullanmıştı. Samsung ise ilk ekran altı kamera özelliğine sahip telefonu Z Fold 3‘ü yakında satışa sunacak.

Xiaomi‘nin ekran altı kamera özelliğine sahip ilk telefonu olan Mi Mix 4 ise 10 Ağustos’ta tanıtılacak.

Bu teknoloji basit anlamda ekranın üzerine yerleştirilmiş olan OLED panellerin şeffaf bir görünüme bürünmesi ile çalışıyor. Fakat şimdiye kadar hiç bir üretici normal ekran tarafındaki piksel yoğunluğuna ulaşabilmiş değil.

Yani normal şartlarda kamera olan kısmı, ekran formatında da rahatlıkla ayırt edebiliyorsunuz. Çünkü bu noktadaki piksel yoğunluğu ciddi anlamda çok düşük oluyor. Belki ilerdi bu kısımdaki piksel yoğunluğu biraz daha arttırılabilir. Fakat mevcut şartlarda bu teknolojinin çok da verimli olmadığı inkar edilemez bir gerçek.

Apple neden ekran altı kamera kullanmıyor?

Peki gelelim asıl sorumuza. Apple neden bu teknolojiye sıcak bakmıyor? Aslında cevabı yukarıda net bir şekilde belirttik. Şu anda bu teknoloji kusursuz seviyesine çok uzakta. Apple ise muhtemelen daha tam kullanışlı hale gelmeyen bu teknolojiyi mevcut haliyle kullanıcılarına sunmak istemiyor. En azından bizim görüşümüz bu yönde.

Ekran altı kameralar orta segment modellere geliyor!