eBay seks yasağı getiriyor: İlk defa olacak

eBay seks yasağı

Günümüzün en büyük online ticaret platformlarından bir tanesi olan eBay seks yasağı ile gündemde. Peki ne oldu da şirket böyle bir karar aldı. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

E-ticaret siteleri genellikle sınırsız bir özgürlük sağlamaya çalışıyor. Çıplaklığı ve müstehcen içeriği engelleyen bazı platformlar kullanıcılar tarafından hiç hoş karşılanmıyor. İnternetin ve diğer alanların daha özgür hale geldiği günümüz dünyasında, online ticaret devi hiç alışık olunmayan bir karar aldı.

İnternet üzerinden yapılan ticaret hacmine bakıldığında rakamların hiç az olmadığını söyleyebiliriz. Bu devasa rakamların oluşmasının en büyük nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz istenilen her ürünün satılabilmesi. Aklınıza gelebilecek neredeyse her şey bu tür platformlar üzerinden satışa sunulabiliyor.

eBay seks yasağı hangi ürünleri kapsayacak

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda durum biraz daha netleştirilmek istendi. Normal şartlarda eğer seks içerikli ürünler satılmayacak denilirse bunun kapsamı çok geniş olacaktır. Ancak eBay bunu biraz daha kabul edilebilir seviyeye getirdi.

eBay seks yasağı

Yapılan açıklamada, göğüs ucunun görünür olduğu erkek veya kadın cinsel organları ilk yasaklananlar içerisinde yer alıyor. Burada daha çok insanların kullandığı seks ürünlerinden bahsediliyor. Öte yandan yoğun bir şekilde erotizm içeren kitapların satışında da benzer yasaklar getirildi.

E-ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak

Dünya online ticaret devi eBay tarafından böyle bir karar alınması gerçekten de büyük bir şok etkisi yarattı. Hiç kimse bu tarz kararlar beklemiyordu. İnternetin özgürleşmesi adına çalışan sivil toplum kuruluşları bununla ilgili tepki gösterdi. Peki sizce eBay tarafından alınan karar doğru mu?