E-ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak

donanimgunlugu2

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin vergi mükellefi olması gerekir. Çünkü e-ticaret yapan kişi ve firmalar e-ticaret siteleri üzerinden sattıkları her ürün için fatura kesmeli ve devlete vergi ödemelidir.

Şirket kuruluşu gerçekleşmeden e-ticaret yapılmaya çalışıldığında ise e-ticaret alt yapısı alırken ve sanal pos anlaşmaları yapılırken firmaların önüne büyük engeller çıkacaktır. Bununla beraber faturasız bir şekilde satış yapıldığı tespit edildiğinde ise hakkınızda yasal işlem başlatılacak ve maddi yaptırımlar uygulanacaktır.

E-ticaret ile internetten satış yapan kişilerin en çok kurduğu şirket türlerinden biri olan şahıs şirketleri hakkında bilgi vereceğimiz E-ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak adlı bu yazımızda sizler de şahıs şirketleri hakkında bilgi edinebilir ve e-ticaret için şahıs şirketi nasıl kurulur sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Nedir?

Şahıs şirketi, bir ya da birden fazla kişi tarafından kurulan ve ortakların sorumluluklarının sınırsız olduğu şirket türüne verilen isimdir.

Şahıs şirketlerinin bir tüzel kişiliği bulunduğu gibi zor devredilen bir şirket türü olmasıyla da bilinmektedir.

Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları

E-ticaret için şahıs şirketi kurmak isteyenlere bilgi vermek için hazırladığımız yazımızın bu bölümünde şahıs şirketi kurmanın avantajları hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Bir veya birden fazla kişi tarafından kurulabilen şirket türü olan şahıs şirketi kurmanın sağladığı avantajlar şunlardır;

  • Şahıs şirketi kuruluş maliyetleri diğer şirket türlerine göre oldukça azdır.
  • Şahıs şirketi kuruluş masrafları 300 – 1.000 TL arasında farklılık gösterir. Şirket kuruluşu esnasında danışmanlık almak isterseniz bunun için de bir ücret ödemeniz gerekir.
  • Şahıs şirketi en kolay kurulan şirket türü olarak bilinmektedir. Şahıs şirketleri yaklaşık 2 iş günü içerisinde faaliyete geçebilmektedir.
  • Şirketlerde bulunan defter ücretleri ve defter tasdik ücretleri şahıs şirketinde daha azdır.
  • Her şirketin bir muhasebecisi veya mali müşaviri olma zorunluluğu vardır. Genellikle limited ve anonim şirketlerinde mali müşavir ve muhasebeci ücretleri fazlayken şahıs şirketlerinde oldukça azdır.
  • Şahıs şirketleri kapanışı ile de ön plana çıkan bir şirket türüdür. Genellikle bir gün içerisinde kapanış işlemleri yapılabilmektedir.

Şahıs şirketlerinin avantajlı olduğu bu durumlar e-ticaret için şahıs şirketi kurmak isteyen kişi sayısının artmasını sağlamıştır. Sizler de internetten satış yapmak için şahıs şirketinizi kolay bir şekilde kurabilir ve e-ticaret ile gelirlerinizi arttırabilirsiniz.E-ticaret

Şahıs Şirketi Kurmanın Dezavantajları

Şahıs şirketi kurmanın belirli avantajları olduğu dezavantajları da bulunmaktadır fakat şahıs şirketlerinin dezavantajları o kadar fazla değildir. Şahıs şirketi kurmanın dezavantajları şunlardır;

  • Şahıs şirketlerinin banka ve sanal pos işlemleri limited veya anonim şirketlerinin gibi kolay ve hızlı yürümemektedir.
  • Şahıs şirketlerinde gelirlere göz önünde bulundurularak kademeli bir vergi sistemi uygulanmaktadır.

Şahıs Şirketi Kuruluş Evrakları

E-ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak isteyen kişilerin şirket kuruluşu yapabilmesi için belirli evrakları tamamlaması ve bu evraklar ile şirket kuruluşunu gerçekleştirmesi gerekir. Şahıs şirketi kurmak isteyen kişilerden istenen evraklar şunlardır;

  • Kimlik Fotokopisi ( Yeni veya eski kimlik olması fark etmez.)
  • İkametgâh Belgesi ( E-devlet üzerinden alınabileceği gibi muhtarlıklar ve nüfus müdürlüklerinden de alınabilmektedir.)
  • Vekaletname ( Şirket kuruluşu ve sonrasında çalışacağınız muhasebeciniz veya mali müşaviriniz adınıza vermeniz gerekir fakat işlemlerinizi kendiniz yapacaksanız vekaletname vermenize gerek yoktur. )
  • Kira Sözleşmesi ( Faaliyet göstereceğiniz iş yeri kiralanmış bir mülk ise istenmektedir. İş yeriniz kendinize aitse şirket kuruluşu esnasında tapu fotokopisini göndermeniz gerekir. )

Sizler de bu evrakları toplayarak şahıs şirketinizi kurabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Ticimax İle E-ticarete Adım Atın

E-ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurma işlemlerini tamamlayan kişi ve firmaların e-ticaret sitesi kurarken en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapılarından biri Ticimax ’dır.

Sizler de Ticimax e ticaret alt yapıları ile e-ticaret sitenizi açmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 gün boyunca Ticimax e-ticaret alt yapılarını denedikten sonra e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

Ticimax ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir e-ticaret ve ücretsiz e-ticaret eğitimleri hakkında bilgi edinerek e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.