e-Devlet giriş sayısı ile yeni rekora imza attı!

e-devlet

e-Devlet giriş sayısı ile yeni bir rekora imza atmayı başardı. Açıklanan rakamlara göre; e-Devlet’e tam 1 milyardan fazla giriş gerçekleştirilmiş.

Devlete bağlı kurum ve kamu kuruluşlarını dijitalleştiren e-Devlet, yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından yapılan açıklama ile e-Devlet’in kullanıcı sayısının 44.5 milyonu geçtiği açıklanmıştı. Bugün ise e-Devlet’e kaç kişinin giriş yaptığı açıklandı.

e-Devlet giriş sayısı 1 milyarı geçti!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “Dijital Gelecek” teması gerçekleştirilen Vizyoner Zirvesi’nde e-Devlet’e 1 milyardan fazla giriş sağlandığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bu etkinlikte e-Devlet için şu açıklamaları yaptı; “2008’de başladığımız bu yolculukta o yıl sadece 5 bin kişi sisteme girmişti. 13 Kasım itibarıyla bu yıl 1 milyar giriş hedefine ulaştık. Bundan sonra e-Devlet’i her vatandaşımızın rahatlıkla kullanacağı bir ortama çevirmek istiyoruz. Kamu tarafından üretilen bir verinin diğer bir kamu kurumu tarafından belge olarak istenmemesi maksadıyla başlatılan sıfır belge politikası için çalışmalarımız hızla devam ediyor. e-Devlet’ten Dijital Türkiye Versiyon 1.0’a giden süreçte; hizmet başına düşen ortalama belge sayısı 3,80 iken yaptığımız çalışmalar ve kurumlarımızın üstün gayreti neticesinde talep edilen ortalama belge sayısı 0,34’e düşürüldü.”

e-Devlet giriş

Siber saldırılara da değinen Koç; “Siber saldırılar artık otomatize edilmiş, daha sık, karmaşık ve hedef odaklı şekilde yapılmaktadır. Siber saldırıyı planlayan unsurlar artık büyük veriyi kullanarak, yapay zeka algoritmalarıyla daha kompleks saldırılar yapmaya başladılar. Siber güvenlikte caydırıcı olmanın önlemleri ise bu alanda mevcut teknolojilere eşdeğer ürünler geliştirmektir. Nasıl sınırlarımızı yabancı askerlerle koruyamazsak verimizi de yabancı ürünlerle koruyamayız. Bugünden alacağımız önlemler ve atacağımız adımlar yarının dünyasında teknolojiyi takip eden değil, teknolojiye yön veren ve üreten bir ülke olmak çok önemli.” ifadelerine yer verdi.