Dyson 360 Vis Nav Robot Süpürge şimdi Türkiye’de!

Dyson 360

Dyson 360 Vis Nav, birçoğu Dyson’ın İngiltere, Hullavington’daki yeni RDD (Araştırma, Dizayn ve Geliştirme) Robotik Merkezi’nde bulunan, İngiltere, Singapur, Filipinler ve Malezya’daki Dyson kampüslerindeki mühendislerden oluşan bir ekip tarafından geliştirildi.

Robot, evin panoramik görüntüsünü elde etmesini ve çevresini doğru bir şekilde algılamasını sağlayan balık gözü lens kullanarak 360 derecelik bir görüş sistemi sunuyor.

Eş Zamanlı Konumlandırma ve Haritalama (SLAM) görüş sistemi, lensten gelen bilgileri işliyor ve böylelikle robot nerede olduğunu hatırlayarak nereyi temizlemesi gerektiğini biliyor.

Dyson Hyperdymium motor dakikada 110.000 devir sayısında dönerek azalmayan bir emiş gücü sunuyor. Ayrıca robotta Dyson’ın güçlü emişle tüm zeminleri derinlemesine temizlik için üç farklı özelliği bir araya getiren ilk temizleme başlığı olan yeni üç işlevli silindir fırça yer alıyor.

Dyson 360

Sert zeminlerde büyük kirleri toplamak için yumuşak örgü naylon fırça kılları ve ince tozları temizlemek için anti-statik karbon fiber iplikler ve halıların derinine inmek için sert naylon fırça kılları bulunan bir başlıkla satışa sunuluyor.

Sonuç olarak Dyson 360 Vis Nav tüm sert zeminlerde ve halılarda derinlemesine temizlik sağlıyor. Açılabilir yan kanal sayesinde ise emiş gücünü otomatik olarak yönlendirerek, köşe ve duvar kenarlarını da temizliyor.

Kenar temizliği, robot süpürge projesinin önemli bir parçasıdır. Tam genişlikteki 3 islevli silindir fırçanın yanı sıra robot, köşe ve kenarlarda derinlemesine temizlik için açılabilir yan kanala sahiptir.

Duvarı takip eden sensörler robotun odanın kenarına kadar gelmesini ve duvarı takip ederek köşelerdeki tozu almak için uyarıcıyı devreye sokmasını sağlıyor.

Dyson 360

Bağımsız temizlik için robotta yoğunlaştırılmış zeka

Dyson 360 Vis Nav, akıllıca gezinmek ve temizlik yapmak için MyDyson uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Uygulamadaki özellikler arasında bölgeler oluşturma, özelleştirme ve zamanlama yer alıyor.

Ev sahipleri evlerinde bölgeler belirleyebiliyor ve günün belirli saatlerinde temizlik yapılacak şekilde ayarlayabiliyor.

Çift bağlantılı süspansiyon sistemine sahip Dyson 360 Vis Nav, 21 mm’ye kadar tırmanabiliyor. 99 mm’lik alçak boyutu sayesinde kolayca mobilya altlarına giriyor, çevresinde gezinebiliyor ve temizlik yapıyor.

AMD’nin İlham Veren Yükselişi