Nvidia, 2016 yılından oldukça mutlu ayrıldı

nvidiaaaa logooo

2017 mali yılını raporlayan teknoloji devi Nvidia, rekora imza atmayı başardı. Hem gelirler hem de büyüme hızları oldukça yüz güldürücü.

AMD’nin son zamanlarda yaptığı atılımlar ile köşeye sıkıştığı anlar olsada olumsuz durumları her zaman lehine çevirmeyi başardı teknoloji devi Nvidia. Firma geçen yıl için mali istatistiklerine baktığında oldukça olumlu bir tabloyla karşılaştı.

Açıklanan raporda geçen yılın son çeyreği içinde 2.17 milyar dolarlık gelire ulaşıldı. Faaliyet karı 733 milyon dolar olurken, net kar ise yüzde 188 artış ile 655 milyon dolar olarak kayda geçti. Gelirlerde en önemli bölüm ise oyuncu pazarından geliyor. Oyun bölümü son çeyrek içinde 1.34 milyar dolar gelire ulaşmayı başardı.

Veri merkezleri bölümü 296 milyon dolar gelir haneye yazdırdı. Pascal tabanlı Tesla P ve Quadro serisi ekran kartları iş dünyasına oldukça fazla katkı yapıyor. Otomobil bölümü ise 128 milyon dolar gibi bir rakamı yakalamayı başardı.

2016 yıl genel rakamlarında  firma  6.91 milyar dolar gibi bir gelir elde etti ve artış yüzde 38 olarak görüldü. Net gelir ise 1.6 milyar olarak kayda geçti.

Sonuç olarak bu rakamlara bakacak olursak, şirket yöneticilerinin fazlasıyla memnun olduğunu görebiliriz.

Google Milyonlarca Uygulamayı Kaldırmaya Hazırlanıyor