Dünyada bir ilk! 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilecek

Dünyada bir ilk 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilecek

Çin merkezli teknoloji şirketi Polymaker ve İtalya merkezli otomobil üreticisi X Electrical Vehicle tarafından geliştirilen Smart benzeri elektrikli otomobil 2019 yılında piyasaya çıkacak. 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilecek olan LSEV dünyada bir ilk olacak. LSEV’in geliştirici şirketleri gelecek yıl seri üretime geçmek için hazırlanıyor.

Dünyanın ilk kez 3D baskı teknolojisini kullanarak bir otomobil üretecek olan İtalyan şirket “Bu yenilik tüm otomotiv sektörünü derinden etkileyecek ve bir takım kaçınılmaz değişiklikleri beraberinde getirecek” dedi.

2019’da yola çıkacak olan bu devrim niteliğindeki otomobilde; şasi, cam ve lastik gibi bazı parçalar dışındaki tüm parçalar 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilecek. Çinli şirket Polymaker bu teknoloji sayesinde araçta kullanılan 2000 farklı parçadan sadece 57’si geleneksel yöntemlerle üretecek. Bu da üretimde ortaya çıkan atık malzemelerin büyük ölçüde azalması yardımcı olacak.

Polymaker CEO’su Xiaofan Luo, “Otomobil üretiminde ilk kez kullanılacak olan 3D baskı teknolojisi dünyadaki birçok üreticiye ilham verecek. Ayrıca çok kısa bir süre içerisinde bu teknolojinin otomobil endüstrisinde bir trend olacağına inanıyorum” dedi.

LSEV, sürücüsüne 93 km’lik bir elektrikli menzil sunarken maksimum 70 km/s hıza ulaşabiliyor. Ayrıca sadece 450 kg ağırlığında. Bu ağırlık Smart Fortwo’nun ağırlığının yarısına eşit. Üreticilerin resmi açıklamasına göre yeni LSEV, 7.100 avro başlangıç fiyatlarıyla 2019 yılının sonlarında piyasada yerini alacak.

Skoda beş yeni elektrikli modeli doğruladı!