3D baskı ile üretilen roketler uzay yarışını şekillendirecek

uzay calismalari

Relativity Space isimli bir uzay şirketi 3D baskı ile roket üretmeyi başardı. Bugüne kadar 3D baskı kullanılarak yapılan üretimler genellikle hızlı tüketim alanına yönelikti. Ancak ilk defa uzay ile ilgili bir çalışma yapıldı. İşte haberimizin detayları.

SpaceX şirketi uzay çalışmaları gerçekleştirirken genellikle daha uygun maliyetlerden bahsediyor. NASA, bu uygun maliyetleri istediği için şirket ile büyük anlaşmalar gerçekleştiriyor. Ancak başka bir firma 3D baskı kullanarak uygun fiyatlı roketler üretebileceğini söyledi.

3D baskı ile roket kısa sürede üretiliyor

Los Angeles, California merkezli Relativity Space isimli şirket dünyada bir ilki başardı. Daha önceden roketlere motor sağlanması ile görevli olan kuruluş, kendisi de roket üretmeye başladı.

3d roket

Dünyanın ilk tamamen 3D baskılı roketi olan Terran 1, 2020 yılının başlarında hazır olacak. Normal şartlarda herhangi bir uzay şirketi yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde roket üretebiliyor. Ancak bu şirketin iddiası ise çok daha büyük. Onlar yaklaşık olarak 6 ay içerisinde roketlerin üretime hazır hale geldiğini iddia ediyor.

Uzay alanında çalışan şirketlerin çokluğuna bakılırsa rekabetin yoğun olacağını söyleyebiliriz. Bu rekabette öne geçmek isteyen kuruluşlar, çok daha hızlı bir çalışma prensibi benimseyecektir. Peki sizce uzay alanında çalışan kuruluşlar için bu gelişme önemli bir katkı sağlayacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Amerikalı baba oğul 3D yazıcıyla Lamborghini Aventador üretti!