Casio 2.5D Baskı Teknolojisini Tanıttı!

casio mofrel 2.5 boyutlu baskı sdn 01

Japonya merkezli ünlü üretici Casio özel bir yazıcı teknolojisi tanıttı. Casio, 2.5D yazıcı teknolojisi ile  deri, kumaş ve seramik gibi yüzeyleri taklit edebiliyor. Özel yazısının detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

3 boyutlu yazıcıların önemi her geçen gün artarken farklı teknolojiler de gelişimini sürdürüyor. Saatleriyle tanıdığımız Casio, bu kez çok farklı bir ürünle karşımıazda. Yeni bir yazıcı teknolojisi geliştiren firma, bu teknolojiyle birlikte farklı doku tiplerini taklit edebiliyor. 3 boyutlu yazıcılardan çok farklı bir baskı teknolojisine sahip olan yeni yazıcı, A4 veya A3 kağıdına 3 boyutlu baskılar alabiliyor.

Mofrel adı verilen baskı teknolojisinde özel kimyasal işlemler uygulanarak kağıt üzerine 3 boyutlu baskı yapılabiliyor. İlk olarak kağıda boyut kazandırmak için termoplastik reçine ile kaplanmış bir sıvı uygulayan yazıcı, bu sıvıyı ısıyla kontrol ederek şekil almasını sağlıyor. Taklit edilen dokunun hissiyatı da bu aşamada veriliyor. Daha sonrasında ise 16 milyon renk püskürtülerek kağıt üzerine uygulanıyor.

Şimdiye kadar görmediğimiz bir baskı teknolojisi olan Mofrel, ürüne sadece boyut katmıyor. Aynı zamanda dokunulduğunda ki hissiyatı da veriyor. Deri, kumaş, ahşap, tuğla hatta seramik hissiyatı bile verebildiği, Casio tarafından söylenenler arasında. Bu kadar farklı dokuların hislerini nasıl verdiği ise Japon mühendisliğinde gizli gibi görünüyor.

casio-mofrel-2.5-boyutlu-baskı-sdn-02-768x406

Bir masa boyutunda olan yazıcı, şu an A4 ve A3 boyutundaki tabakalara baskı yapabiliyor. Tabakaların üzerine gelen ve 3 boyut katan katmanların ise kalınlığı teknik olarak 2.5 milimetreye kadar çıkabiliyor. 3 ile 5 dakika arasında bir tabakayı basan ürün, tabaka başına 10 dolarlık bir maliyete sahip..

Tabaka başı 10 dolar olan maliyet çok yüksek olarak sayılmasa da yazıcının kendi maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Şu an için sadece kurumsal pazara sunulacak olan yazıcı, 45.000 dolarlık bir satış etiketine sahip. Ürünün son kullanıcıya ulaşabilir olması için hem küçülmesi ve hem de fiyatının büyük oranda düşmesi gerekiyor. Casio mühendisleri bunun 1 ile 1.5 yıldan önce mümkün olamayacağını belirtiyor.

Siri mi Daha Zeki Google Asistan mı?