Arduino ile kara şimşek uygulaması (2)

arduino 3

#İŞBİRLİĞİ

Arduino yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kısa süre önce konu ile ilgili yayınladığımız ilk makalemizde, Arduino’nun temel yapısı ve kullanımı hakkında kısa bilgiler vermiştik. Dilerseniz önceki yazımıza buradan göz atabilirsiniz. Bugün ise breadboard üzerine ilk devremizi kuracağız.

Arduino ile led yakma uygulaması

Daha önce de belirttiğimiz üzere Arduino ile birşeyler yapabilmek için yazılım bilgisinin yanı sıra, elektronik bilgisine de ihtiyacımız olacak. İlk başlardaki basit uygulamalarda fazla bir bilgi gerekmese bile, ilerleyen uygulamalarda elektronik bilgisi olmadan zorluk çekebiliriz.

Öncelikli olarak ilk uygulamamız için ihtiyacımız olan malzemelerden bahsedelim. Uygulamamız basit bir led yakma uygulaması olduğu için dilediğiniz renkte 5 adet led seçebilirsiniz. Bu ledleri korumak için değerleri 100 ohm ile 220 ohm arasında değişen dirençlere de ihtiyacımız olacak. Bu dirençler aynı değerde olursa, ledlerin parlaklıklarının aynı olmasını sağlayabiliriz. Eğer farklı değerlerde dirençler kullanırsanız, direncinizin değerine göre ledinizin parlaklığı da değişecektir.