Samsung Exynos 7 Serisi 9610 Duyuruldu

exynos samsung

Samsung’un orta-üst seviye telefonlarında kullanacağı Exynos 9610 ağır çekim desteğiyle birlikte resmen duyuruldu. Yonga seti 8 çekirdekli yapısı, ağır çekim desteği ve 10 nm’lik transistör boyuyla dikkatleri üzerinde topluyor. Güney Koreli üreticinin önümüzdeki aylarda “A” gibi orta-üst seviye serilerinde kullanabileceği işlemci, bu yanıyla Qualcomm’a da rakip oluyor.

8 Çekirdekli Yapı, Güçlü LTE Desteği

Exynos’un 7 serisine eklenen üye, 4 adet 2.3 GHz hızında çalışan Cortex-A73 ve 4 adet 1.6 GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeğiyle toplamda 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bir önceki nesilde kullanılan Mali-G71MP2 grafik birimi, Mali-G72MP3 ile güncellenmiş durumda.

Yonga seti, video kayıt konusunda da günümüz ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek durumda. Bu bağlamda işlemci 4K çözünürlükte 120 fps, Full HD çözünürlük 480 fps ağır çekim kayda destek veriyor. Ayrıca düşük ışıkta gürültü azaltma, bokeh efekti sağlama ve yüz algılama sistemleri de yonga setinin destek verdiği unsurlar arasında.

Yeni işlemci bağlantı desteklemeleri konusunda da elini güçlü tutmuş. LTE ile 600 mbps indirme ve 150 mbps yükleme, Bluetooth 5.0, FM, GPS, GLONASS, BeiDou ve Galileo yonga seti tarafından destekleniyor.

Samsung’un 10 nm’lik FinFET üretim sürecinden geçen yonga seti yılın ikinci yarısı seri üretime geçecek. Ayrıca segmenti gereği yonga seti hem Samsung’un telefonlarında, hem de üçüncü parti üreticilerin telefonlarında kullanılabilir.

Tomb Raider oyunları iptal edildi!