Dünya ormanları koruma altına alındı: Küresel ısınmaya sert darbe

Brezilya ormanları kritik erişe geldi! Küresel ısınma artacak

Dünya ormanları koruma altına alınarak son derece önemli bir hamle yapıldı. Bu sayede ormanlar önemli ölçüde korunacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Alınan yeni bir karar ile birlikte Dünya ormanları koruma statüsüne kavuştu. Böylece hepimiz için önemli olan bir karar geç bile olsa verilmiş oldu. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde bir kongre yapılmıştı. Bu kongrenin sonucu çevrecileri sevindirecek şekilde oldu.

Marsilya’da bir araya gelen yetkililer dünya yüzeyinin yüzde 30 gibi bir bölümünün vahşi bir şekilde katledildiğini söyledi. Birleşmiş Milletler anlaşmaları ve uluslararası sözleşmeler burada alınan kararlara göre şekillenecek.

Dünya ormanları koruma kararları ile rahat nefes alacak

Alınan yeni kararlara göre öncelikle Amazon korunacak. Yetkililer Amazon ormanlarının korunmasına büyük bir önem veriyor. Gelen bazı bilgilere göre son zamanlarda hayvancılık faaliyetleri ya da ticaret faaliyetleri bu ormanların katledilmesine neden oluyor. Bazıları sırf tarım arazisi için ormanları yakıyor.

Dünya ormanları koruma

Ciddi yaptırımlar olmasına rağmen kontrol sağlanamayan bu tür ormanlar her geçen yıl bir miktar daha yok oluyor. Amazon havzasının yaklaşık olarak beşte dördü 2025 yılına kadar koruma alanı ilan edilecek. Böylece orman yangınları az bile olsa engellenmiş olacak.

Bitcoin ülkelerin resmi para birimi olmaya devam edebilir

2030 yılına kadar dünya yüzeyinin yüzde 30 gibi bir bölümünün koruma altına alınması amaçlanıyor. Birleşmiş Milletler biyoçeşitlilik zirvesi gündemi bu verilerden oluşacak. Eğer Birleşmiş Milletler bu alanların korunmasına karar verirse herkes uygulamak zorunda kalacak. Peki siz dünya ormanları koruma altına alınması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.