Almanya’nın Tesla fabrikası ormanları yok edecek

Almanyanın Tesla fabrikası

Çevreci olmasıyla bilinen Almanya’nın Tesla fabrikası ilginç bir karara imza attı. Şirket, Almanya’daki fabrika için 92 hektarlık ormanı yok edecek. İşte Tesla ile ilgili üzücü haberimizin detayları.

Elektrikli arabalarla dünya üzerindeki çevre kirliliğinin önüne geçmeyi isteyen Tesla, şu sıralar Almanya’da devasa bir fabrika kurmak istiyor. Tesla fabrikasının kurulacağı alan ise sorun yaratacak. Fabrika yapılacak bölgenin hükümet sözcüsü Simon Zunke, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, şirketin Grünheide’de kuracağı tesisisin çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Almanya’nın Tesla fabrikası tepki çekti

Şirketin ormanlık bir alanda kurulacak fabrika için ay sonuna kadar 92 hektarlık bir bölgede yer alan ağaçları kesmeye başladığı ifade edildi. Bu durum birçok kişinin sert tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Almanyanın Tesla fabrikası tepki cekti

Tesla’nın kesim işlemlerine başlamış olmasına rağmen henüz fabrika inşası için izin almadığı da ifade edildi. Böylece ağaçların kesilmesinin tüm sorumluluğun Tesla’ya ait olduğunu belirten Brandenburg Eyaleti Çevre Bakanlığı ise, şirketin fabrika için izin alamaması halinde yeniden ağaçlandırma faaliyetine başlaması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte fabrikanın 2021’de üretime başlaması ve 10 bin kadar insana istihdam sağlaması hedefleniyor.

Şirketin ormanlık bir yerde kurmaya hazırlandığı fabrika için çevre örgütleri çok öfkeli. Hatta bazıları, şirketin fabrika kurmak için izin almamasına rağmen ağaçları kesmeye başlaması nedeniyle Frankfurt İdari Mahkemesi’ne  gitti. Tesla’nın fabrika için ağaçları kesmesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla Autopilot kazası hakkında detaylar kan donduruyor