Ormanlarda insan kalıntıları bulmak mümkün olacak!

Dünya ormanları koruma

Yapılan son çalışmalarla birlikte ormanlarda insan kalıntıları bulmak artık çok daha mümkün olacak. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Arama ve kurtarma ekibine büyük bir fayda sağlayacağı düşünülen ormanlarda insan kalıntıları araştırması yavaş yavaş sonuçlanıyor. Trends in Plant Science dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma aslında bu yeni yöntemin son derece kullanılabilir olduğunu gösteriyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, hangi bölümlerde insan cesedinin yer aldığını hızlıca bulabilmek. Futurism’in aktardığı detaylara göre insan kalıntıları etrafta çözünme adaları olarak adlandırılan bölümler oluşturuyor.

İnsan kayıpları daha hızlı bulunabilecek

Tennessee Üniversitesi’nde bitki bilimi profesörü olan araştırmanın kıdemli yazarı Neal Stewart Junior, konuyla ilgili son derece net açıklamalar yaparak olayı netleştirdi.

ormanlarda insan kalıntıları

Stewart Junior, “Küçük, açık alanlarda yaya devriyeler kayıp olan birini bulmada oldukça faydalı olabilir ancak Amazon gibi daha ormanlık ya da tehlikeli yerlerde bu pek mümkün değil. Bu da bizi insanın çözünümünün göstergesi olarak bitkilere bakmaya yönlendirdi” ifadelerine yer vererek aslında bu çözümün bazı eksikliklere de sahip olduğunu ortaya koydu.

HUAWEI Watch GT2 Pro geliyor! Apple Watch’un tahtı sallanıyor!

Yeni ceset keşif yöntemlerini Tennessee Üniversitesi’ndeki Antropoloji Araştırma Tesisi’nde denemeye devam eden bilim insanları önemli bir ilerleme kaydetti. Toprağa yayılmış fazla nitrojen bu tür yerlerin belirlenmesindeki en önemli işaret. Ancak bu tekniğin biraz daha ilerletilmesi gerekiyor. Sizce yeni yöntemler kaybolan insanlar hakkında ne tür olanaklar sağlayacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.