Dünya Kupası’na Vivo damgası!

Ekran Resmi 2017 06 01 10.09.04

Çin’in en büyük 2. akıllı telefon tedarikçisi konumunda bulunan Vivo, dev bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarına, son yıllarda Çinli üreticilerin damga vurduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira geçtiğimiz sene dünya genelindeki ilk 5’e baktığımızda 3 ismin Çin kökenli üreticilerden oluştuğunu görüyoruz.

Ülkelerindeki pazarı büyük ölçüde domine etmeyi başaran Çinli üreticiler, şimdi de global pazara göz dikmiş gibi görünüyor. Zira, ardı ardına gelen sponsorluk anlaşmaları bu durumun en net örneği.

Çinli üreticiler içerisinde özellikle Vivo ve Huawei’nin bu konuda fazla mesai yaptıklarını söylesek pek de yanlış olmayacak. Zira kısa süre önce Vivo, NBA’in yıldız oyuncularından Stephan Curry ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Çinli üretici şimdi de FIFA ile dev bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. Üstelik bu anlaşma FIFA tarafından gerçekleştirilen tüm dev organizasyonları kapsıyor.

Yani 2018 Dünya Kupası ile 2022 Dünya Kupası’nda Çinli üreticinin ismini sık sık göreceğiz. Zira yapılan anlaşma, reklam panolarından, bilet baskısına, tanıtım filmlerinden, özel telefon tasarımına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Vivo’nun bu anlaşma çerçevesinde büyük turnuvalara özel cihaz tasarlama hakkı da saklı tutulmuş durumda. Yani Çinli üretici dilerse Dünya Kupası’na özel bir telefon tasarlayabilecek. Üstelik bu anlaşma sona erene kadar tüm FIFA yetkilileri Vivo marka akıllı telefonları kullanmak zorundalar. En azından iş için kullandıkları telefonun Vivo olması gerekiyor.