Dünya ekonomik krizi küçük farkla atlatıldı: Büyük tehlike kapıda

ma1

Dünya ekonomik krizi küçük bir farkla sonunda atlatıldı. Özellikle son dönemlerde bu tür krizlerin kapıda olduğunu zaten analistler söylüyordu. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Ortaya çıkan son detaylara göre dünya ekonomik krizi küçük fark ile es geçildi. Böylece herkesin verilmiş sadakamız varmış diyebileceği bir problem şimdilik ertelendi. Sorunun kaynağı ise Evergrande isimli şirket. Bu şirketin 300 milyar dolar civarında borcu var. Bu kadar fazla borçlanması onu batırma seviyesinde getirdi.

Bir şirketin Yunanistan boyutlarında borçlanması bugüne kadar pek görülmüş bir durum değil. İşte tam da böyle bir nedenden dolayı küresel krizin kapıda olduğu söylendi. Son anda Shenyang Shengjing Financial Investment Group isimli şirket devreye girince işler kısa süreliğine düzeldi.

Dünya ekonomik krizi tedirginlik yaratıyor

Evergrande, bünyesinde bazı hisse senetleri barındırıyor. Devlet eli ile yönetilen Shenyang Shengjing Financial Investment Group ise bu hisselerin bir bölümünü aldı. Böylece şirketin batması kısa süreliğine engellenmiş oldu. Eğer bu şirket batarsa hızlı bir şekilde ortakları da batacaktır.

Dünya ekonomik krizi

Çin hükümeti açıkçası bu şirketin batmasını istemiyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse birçok büyük marka sonsuza kadar yeryüzünden silinebilir. Durum böyle olunca yeni bazı desteklerin sunulması gerekiyordu. Çin bu konuda üzerine düşeni yaptı. İnşaat işleri alanında vazgeçilmez bir konumda olması onu ön plana çıkarıyordu. Dünya ekonomik krizi bu noktada patlak verebilirdi.

Türkiye’de ekonomik durum eğitimi aşırı etkiliyor: OECD raporları yayınlandı

Pandemi süreci nedeniyle tüm dünya ülkeleri büyük bir kriz ile karşı karşıya. Bütün ülkeler teker teker teşvik paketleri açıklasa bile bunun pek yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Japonya ve Almanya gibi ülkeler neredeyse 1 trilyon dolarlık paketler açıklamıştı. Eğer Çin’de böyle bir kriz yaşanırsa tüm bu destekler boşa gidebilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.