LG G6 sahiplerinin bekledikleri güncelleme için tarih verildi!

g6

Güney Kore’nin lider teknoloji firmalarından biri olan LG, söz konusu akıllı telefonlar olduğunda o kadar da etkin bir firma değil. Genel itibari ile akıllı telefon sektöründe Güney Kore’nin diğer teknoloji devi Samsung’un gerisinde kalan LG, yine de pes etmiş değil. Hali hazırdaki kullanıcı kitlesini kaybetmek istemeyen LG, eski modellerini güncellemeye de devam ediyor. Bu güncellemelerden son nasibini alan model ise LG G6 oldu. 2017 yılında satışa sunulan G6, özellikle tasarım çizgisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

LG G6, Android Oreo’ya güncellenecek

LG’nin yazılım güncellemeleri konusunda oldukça özverili bir firma olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu özveri bazı engellere takılabiliyor. LG’nin kendi ülkesine karşı büyük bir ayrım yaptığı söylenmekte. Bu söylentilerin de büyük oranda doğru olduğunu kabul edebiliriz. Keza LG güncellemeleri ilk olarak kendi ülkesinde çıkartıyor. LG Pay gibi çeşitli servislerini ilk olarak kendi ülkesinde deniyor. Bazı seçkin modellerini ön aşamalı olarak kendi ülkesinde satışa sunuyor. Yani LG için dünyanın geri kalanı biraz ikinci planda kalıyor diyebiliriz.

Geç olmasının hiç olmamasından daha iyi olduğunu kabul ederek, LG’nin bu stratejisini de anlaşılabilir buluyoruz. Sonuçta ülkesinde Samsung gibi güçlü bir rakibi mevcut.

LG, daha önce ülkesinde beta testlerine başladığı LG G6 Android Oreo güncellemesini sonunda Avrupa’da da yayınlayacak. Güncellemenin Haziran ayının sonlarına doğru Avrupa’da kullanılabilir olacağı belirtiliyor. Yani güncelleme için hayli beklememiz gerekecek.

Şarjınız dibe vururken Die With Me ile sohbetin dibine vurun