Almanya’da toplu taşımanın ücretsiz olması planlanıyor

toplu taşıma

Daha temiz bir çevre ve daha mutlu bir yaşam için ücretsiz toplu taşımanın büyük faydaları olabilir. Almanya’da çalışmalar başladı.

Tüm ülkelerde en can sıkıcı konular arasında hava kirliliği ve trafik gibi maddeler gösterilebilir. Bu unsurlar sebebiyle verim düşerken yaşanabilir bir dünya düşüncesi de her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Örneğin Almanya, yoğun nüfusa sahip ve hava kirliliği konusunda başı çeken ülkelerden bir tanesi. Avrupa Birliği’nin belirli kriterleri var ve bunlar yerine getirilmediği takdirde ciddi yaptırımlar uygulanabiliyor. Almanların ileriye dönük çözüm düşüncesi ise, ücretsiz toplu taşıma sistemi. Gerçi şu an Almanya’da toplu taşıma ücretleri birçok ülkeye kıyasla ucuz ve her geçen gün toplu taşıma kullanımı artıyor. Ancak dahası gerekli…

Wonderfulengineering sitesinde yer verilen bilgilere göre Almanya, özel araç kullanımı ve dolayısıyla trafiği azaltmak için insanları toplu taşıma araçlarına yönlendirmeyi düşünüyor. Üstelik bu toplu taşıma araçlarının çekici olması için “ücretsiz” hizmet vermesi gündemde. Böylece çevre kirliliği de önemli ölçüde önlenebilecek. Öte yandan birçok yetkili, ücretsiz toplu taşıma sisteminin nasıl hayata geçirileceğini merak ediyor. Çünkü ciddi de bir masraf söz konusu olacak.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun verilerine göre Avrupa’daki 130’dan fazla şehirde hava kirliliği ciddi düzeyde ve bu sebeple her yıl 400 bin kişi hayatını kaybediyor, her sene toplamda 20 milyar euro’luk sağlık harcaması gerçekleştiriliyor.

Bu arada, Almanya’daki birçok otomobil üreticisinin geleceğe yönelik yatırımlar yaptığını, güneş enerjili ve elektrikli otomobillerin yakın zamanda yollarda daha sık görüleceğini belirtelim.

2018 Porsche 911 GT3 RS Geliyor!