Uğur Dündar kavga görüntüleri sosyal medyayı salladı

uğur dündar kavga

Gazeteci Uğur Dündar’ın, yıllar önce TV’de yayınlanan bir programından alınan görüntülerin sosyal medyada genç kullanıcılar tarafından yeniden keşfedilmesi, büyük tartışma yarattı.

Uğur Dündar, bir dönem TV’lerde hijyenik olmayan koşullarda üretim yapan işletmeleri basıyor, gizli kameralarla rüşvet olaylarını belgeliyordu. Uğur Dündar’ın ABD’deki yumruklu bir kavgası da o dönem büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye’de vergi kaçırdığı ve çalışanlarını da dolandırıp ABD’ye kaçtığı iddia edilen bir iş adamının ABD’deki villasına giden Uğur Dündar kavga etmek zorunda kalmış ve saldırgan villa çalışanı ile karakolluk olmuştu.

Uğur Dündar kavga etti, 20 sene sonra herkes şok!

Aynı görüntülerin tekrar ortaya çıkması ve sosyal medyada yayınlanması şimdi büyük şaşkınlık yarattı. Yaşları nedeniyle 90’lı yılları hatırlamayan ancak Uğur Dündar’ı tanıyan genç sosyal medya kullanıcıları şaşkınlıktan şaşkınlığa sürüklendi.

Saldırgan villa çalışanını yumruklarıyla etkisiz hale getirip kendini ve kameranını saldırıdan koruyan Uğur Dündar’ın saldırı nedeniyle öfkelenmiş görüntüleri milyonlarca kez izlendi. Görüntüleri paylaşan TikTok ve Snapchat neslinin genç kullanıcıları “şok” içinde kalıp sakinliği ve soğukkanlılığı ile tanınan gazetecinin kavga görüntülerine inanamadılar.

Uğur Dündar ise görüntülerin yeniden gündeme gelmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, olayı anlattı. İşçilerini “karşılıksız senetlerle” dolandırıp kaçan fabrikatöre soru sormak için ABD’deki villasına gittiklerinin altını çizdi.

Snapchat Donald Trump’a fena kapak yaptı!

Ağır vergi borcu da bulunan iş adamının değerli sanat eserlerini, bir çalışanın adıyla ülkeden kaçırmaya çalıştığı da polisçe tespit edilmiş ve eserlere el konulmuştu. Bu olay 90’ların Türkiye’sinde manşetlere yansıyan bir olay olarak hatıralarda kaldı.

Uğur Dündar’ın kaçak iş adamının çalışanı ile kavga etmek zorunda kaldığı görüntüleri, aşağıda izleyebilirsiniz. Videonun içinde küfürlü ifadelerin yer aldığını da hatırlatalım. Herkesin duyabileceği şekilde video seyrediyorsanız, önlem almak isteyebilirsiniz:

Peki sizce gazetecilere saldırmak, tehdit etmek, fiziksel zarar verecek şekilde müdahalede bulunmaya çalışmak doğru mu? Gazetecilerin böyle bir durum karşısında kendilerini savunma hakkı yok mudur? Uğur Dündar’ın kendini savunması hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.