Drone’lar köpekbalığı arayacak

ripper2

Gelişen drone teknolojisi ile sinema endüstrisinden yangın söndürmeye kadar çok çeşitli alanlarda faydalanılıyordu ama şimdi drone’ların yepyeni bir görevi var.

Avustralya’da sörfçülerin sık sık köpek balığı saldırısına uğraması nedeniyle sörf bölgelerinde köpek balıklarını önceden tespit edebilmek büyük önem taşıyor. Şimdi bu görev için, Little Ripper isminde bir drone sahil boyunca uçmaya başlayacak. New South Wales sahillerinde devreye gezecek olan uzaktan kumandalı drone, 250 bin dolara mal oldu ve yerel yönetim, drone’u 6 ay boyunca test edecek. 6 ay sonunda test sonucu başarılı olursa, yeni drone’larn siparişi verilecek.

littleripper[1]

Tek şarjla iki buçuk saat havada kalabilen drone bu sırada drone’u kontrol eden iki görevliye canlı video görüntüleri gönderecek. Aslında bu iş için iki pilotun gerçek bir helikopterler saatlerce havada kalması gerekirken drone’lar ile bu işlem çok daha ucuza ve daha güvenli şekilde tamamlanmış olacak.

Little Ripper aynı zamanda, denizde zor durumda kalan, köpekbalığı saldırısına uğrayan mağdurlar için de gövdesinde kendiliğinden şişen botlar ve can yelekleri taşıyor olacak ve acil durumda bunları mağdurların bulunduğu yere bırakabilecek.

Test aşamasından sonra Avustralya hükumeti 40 yeni drone’u daha sörf bölgelerinde ve turistik sahillerde uçurmaya başlayacak.

İşte Samsung’un Galaxy S7 satış beklentisi