GoPro, video düzenleme işinde de ‘Pro’ olacak

gopro advert1

Popüler aksiyon kamerası, sayısız sporcunun ve aksiyon severin, hatta tatilcinin en gözde aksiyon kamerası olmaya devam ediyor, firmanın kamera için hazırladığı video düzenleme yazılımı çoğu zaman şikayet konusu olabiliyor. GoPro şimdi bu sorunu çözmek üzere hamle yapıyor.

GoPro’nun ücretsiz olarak dağıtılan ve GoPro kameralarındaki ham videoların işlenmesini kolaylaştıran video düzenleme yazılımı, diğer ücretsiz video düzenleme yazılımlarına oranla daha gelişmiş olsa da, çok daha profesyonel videolar elde etmek isteyen deneyimli kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap veremiyordu.

suction-gup[1]

Firma şimdi, umut vadeden video düzenleme yazılımları üreten iki startup’ı satın almaya karar verdi. Firma Stupeflix ve Vemory’i satın almak için elindeki birikmiş nakitin %20’sini harcamaya hazırlanıyor. İki firma için toplamda 105 milyon dolar ödeyecek olan GoPro, aynı zamanda şirketlerin tüm çalışanlarını da GoPro bünyesine katacak. Ancak çalışanlar, GoPro’nun merkezine taşınmayacak, bunun yerine şu anda bulundukları yerde, mevcut ofislerinde, yani Paris ve Texas’ta çalışmaya devam edecekler.

Stupeflix’in video düzenleme yazılımı Replay, videolara müzik ekleme konusunda çok daha başarılıyken, Vemory’nin yazılımı Splice ise mobil video düzenleme konusunda GoPro’dan daha başarılı durumda. GoPro kullanıcıları, videolarını mobil olarak düzenlemekte büyük zorluk yaşıyorlar. Dolayısıyla, bundan sonra GoPro’nun video düzenleme yazılımı çok daha etkili olacak gibi görünüyor.

Windows Phone geliştiricileri daha çok kazanıyor!