DJI drone ‘lar için yasak bölge yazılımı yayınlandı

DJI Inspire 111

Ünlü drone üreticisi dji drone ürettiği ürünlerin yasaklanmış bölgelere girmemesi için özel bir yazılım yayınladı.

Bu yeni yazılımla birlikte, kullanıcı bilerek veya bilmeyerek dji drone ‘u yasaklı bir hava sahası içine göndermek istese de, drone yasak bölgenin sınırını geçmeyecek. Böylece özellikle hava limanları bölgesinde hayati tehlike yaratabilen drone problemine bir çözüm getirilmiş olacak. Ancak elbette diğer drone üreticilerinin de benzer yazılımları hazırlamaları gerekiyor.

DJI drone ‘un yeni güvenlik sisteminin ismi Geospatial Environment Online (GEO) olarak geçiyor. Bu sistem sayesinde bir kullanıcı drone’u yasaklanmış hava sahası içine sürmek istediğinde uyarı alıyor. Kullanıcı yine de drone’u o bölgeye göndermek istese de sistem drone’u durduruyor.drone+over+city

DJI drone engelleme geçici olarak kaldırılabilecek

Drone sahipleri bu engellemleri geçici olarak kaldırabilme yeteneğine sahipler ancak bunun için DJI drone sitesinde hesap açmaları,kimlik ve kredi kartı bilgilerini vermeleri gerekiyor. Böylece drone yasak bölgeye girdiğinde, sahibinin kimliği de belli oluyor. Elbette bazı drone sahipleri, özel çekimler veya teknik müdahaleler gibi nedenlerle, yasak bölgelerde izinli olarak uçuş yapabiliyorlar. GEO sisteminin geçici olarak devre dışı bırakılması da bu tür özel izinli uçuşlara imkan tanıyor.

Anket Sitelerinden Nasıl Para Kazanılır?