Dota 2 yüzünden 4 kişi tutuklandı!

dota 2 1

Son dönemin popüler e-spor oyunlarından biri olan Dota 2 yüzünden 4 kişi tutuklandı. Peki ama neden? İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son yıllarda e-spor kategorisindeki oyun sayısı hayli arttı. Buna rağmen e-spor denildiğinde ilk akla gelen isimler değişmedi. Nitekim Dota 2 de bu oyunlardan biri.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevilerek oynanan oyunlardan biri olan Dota 2, Valve tarafından geliştirilmiş ve 2013’te kullanıma sunulmuştu. Dünya çapında gerçekleşen ödüllü turnuvalar sayesinde kısa sürede popülerleşen yapım, milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Hal böyle olunca oyunda hile yaparak biryerlere gelmeye çalışanların sayısında da önemli artışlar yaşandı. Elbette bu tarz yapımlarda hile yapmak o kadar kolay değil. Genel olarak oyuncular para ile satılan hilelere yöneliyorlar. Bu hilelerin yapımı ise tamamen illegal.

dota 2

Geçtiğimiz gün Çin’de Dota2 için hile yazılımı geliştirip, satan ve bu satışlardan 140.000 doların üzerinde para kazanan 4 bilgisayar korsanı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Bilindiği üzere Çin bu hususlarda hassas bir ülke. Keza geçtiğimiz yıl da PUBG için korsan yazılım geliştiren bir ekip ceza evine gönderilmişti.

FIFA 20 demo çıktı! Tıkla indir