Dota 2 The International 2015’te büyük şok!

Dota 2 The International 2015te buyuk sok

Dünyanın en büyük ödül havuzuna sahip e-Spor etkinliği olan Valve destekli Dota 2 The International 2015’te şok yaşandı.

Bilindiği gibi Valve’ın bu tür organizasyonlar için LAN bazlı bir sunucusu yok. Turnuvalar online olarak internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dota 2 The International 2015'te buyuk sok!

Dünyanın en büyük ödül havuzuna sahip e-Spor etkinliği olan Valve destekli Dota 2 The International 2015’te şok bir olay yaşandı. Bilindiği gibi Valve’ın bu tür organizasyonlar için LAN bazlı bir sunucusu bulunmuyor. Turnuvalar online olarak internet üzerinden gerçekleştiriliyor. The International 2015’te bu şekilde düzenlenen turnuvalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Turnuvanın ikinci gününde gerçekleştirilen Complexity ile Evil Geniuses arasındaki mücadelede sunuculara yapılan Ddos saldırısı yüzünden Twitch yayınıyla birlikte karşılaşma duraklatılmak zorunda kalmıştı. Durumu düzeltme çalışmaları esnasında tam iki saatlik aranın bitimiyle karşılaşmaya kalındığı yerde devam edildi.

Bu kadar büyük bir organizasyonun böyle saldırılara karşı önlemlerin zayıf kalması olayın tekrar yaşanabileceğini akıllara getiriyor. Bakalım Valve bu tür saldırılara karşı ne gibi önlemler alacak.

Apple online mağazasını kapattı!