Donald Trump Twitter ile uğraşmaya devam ediyor

Donald Trump Twitter ile uğraşmaya devam ediyor

Kaliforniya’daki bir bölge yargıcı, Donald Trump ve Twitter davası üzerinde bir karar vermişti. Yargış Trump’ın Twitter’a açtığı davayı, eski başkanın platformdan 2021 yasağının tamamen yasal göründüğünü söyleyerek reddetti. İşte detaylar.

Bugün verilen emir, Donald Trump ve bir grup diğer yasaklı kullanıcıya, değiştirilmiş bir şikayette bulunmaları için 27 Mayıs’a kadar süre veriyor. Ancak temyiz için kapıyı açık bıraksa da, emir davanın iddialarını oldukça eleştiriyor. Emir, özellikle, Trump’ın Twitter’ın Birinci Değişikliği ihlal ettiği yönündeki iddialarını reddediyor ve İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. maddesinin anayasaya aykırı olduğu iddiasını da reddediyor. Yargıç James Donato, analizinin ilk paragrafında “Davacılar güçlü bir konumdan yola çıkmıyorlar” diyor. Trump ve diğer Twitter sürgünleri için bundan daha iyisi olamaz.

Donald Trump Twitter ile uğraşmaya devam ediyor

Trump davayı geçen yıl Florida’da açtı, ancak daha sonra YouTube ve Meta’ya karşı benzer davalar gibi Twitter’ın ana eyaleti Kaliforniya’ya taşındı. Trump, yargılama devam ederken Twitter hesabını geri yüklemeye çalıştı ancak başarısız oldu. Ardından şikayette bulundu. Ancak Yargıç Donato, Trump’ı yasakladığında Twitter’ın bir devlet aktörü olarak çalışmadığını belirledi.

Fakat eski ABD Başkanı bu davadan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor. Donald Trump, değiştirilmiş bir dosyaya yeni iddialar ekleyemez ve yargıcın muhakemesinde çarpıcı bir değişiklik yapamaz dolayısıyla kararda ciddi bir değişiklik olmayacaktır. Yine de Elon Musk’ın kontrolü altında durum nereye gidecek göreceğiz.

Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek