Dolar arttı otomobil fiyatları çıldırdı

bmw 5

Döviz kurlarında yaşanan artışlar sonrasında pek çok otomobilin fiyatı zamlandı. Özellikle ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatlarda önemli artışlar gerçekleşti.

Dolar arttı otomobil fiyatları çıldırdı. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nda çalışan bazı üst seviye isimlerin görevden alınması, dolar ve euro’daki yükselişi tetikledi. Dolar kısa süre içerisinde 9.27 TL’ye kadar yükselerek defalarca rekor tazeledi. Aynı şekilde Euro tarafında da bir dizi rekor söz konusuydu.

Döviz kurlarında yaşanan bu artışın neticesinde bazı ek tedbirlerin alınması da zorunlu oldu. Fakat şimdilik Merkez Bankası bu konuya ilişkin bir açıklama yapmış değil.

Döviz kurlarındaki yükseliş direkt olarak otomobil fiyatlarını etkiledi. Çok değil kısa bir süre öncesine kadar 370 bin TL civarında fiyata sahip olan bir otomobil 20 gün içerisinde 400 bin TL’lik fiyata kavuştu. Yani kısa sürede 30 bin TL’ye yakın bir zam geldi.

bmw

Dolar arttı otomobil fiyatları çıldırdı

Aynı durum düşük segmentteki otomobillerde de mevcut. İyi kötü her otomobile yüzde 10 oranında zam gelmiş durumda. Eğer döviz kuru artmaya devam ederse muhtemelen zam oranı da artacaktır. Bu sebepten ötürü şu sıralar otomobil almak çok da mantıklı görünmüyor.

Elbette döviz kurlarının daha da yükselmeyeceğinin bir garantisi yok. Yani olası bir yükselişte fiyatlar daha da artacaktır. Bu da bir dizi problemi beraberinde getirecek. Yine de bekleyip göreceğiz.

GTA Trilogy The Definitive Edition PC gereksinimleri