FCA maske, General Motors aspiratör üretecek!

FCA

FCA yani Fiat Chrysler Automobiles coronavirüse karşı savaşma kararı aldı. General Motors ise aspiratör üretimine başladı.

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) CEO’su Mike Manley Automotive News Europe ile düzenlediği röportajda firmanın Asya topraklarında maske üretmeye başlayacağını açıkladı. Maskeler firmanın Asya’da bulunan fabrikalarında gerçekleşecek. Bir aydan kısa bir sürede bir milyondan fazla maske üretilecek ve FCA tarafından ürtetilecek bu maskeler ücretsiz bir şekilde ihtiyaç sahibi doktorlar ve sağlık çalışanlarına dağıtılacak. Ayrıca İtalyan marka Ferrari’de hastaların ihtiyacı olan aspiratörleri üretecek.

FCA coronavirüse karşı savaş açan ilk otomobil üreticisi değil elbette. Geçtiğimiz günlerde benzer bir hamle McLaren’den de geldi. McLaren yetkilileri otomobil üretimi yapamadıkları bu dönemde hastaların sağlığına kavuşabilmesi için yardımcı bir etken olan vantilatörlerden üretmek istediğini belirtti. Ekibin tasarımlarının ve görüşünün bu konuda önemli olabileceğini dile getiren yetkili hastanelerdeki eksiklikleri giderebileceğini iddia etti.

Kirin 820, Snapdragon 765G’yi alt etti!

FCA and PSA

Sanırım FCA’da diğer otomobil firmaları da coronavirüs ile yeterince savaşmaya hazır. ABD’de vakaların giderek artması General Motors’u hareketlendirdi. General Motors, ihtiyaç duyan hastahaneler için aspiratör üretimine başlayacağını duyurdu. Firma bu konuda Ventec isimli medikal ekipman üreticisi ve tedarikçisi ile el sıkıştı. Project V adı verilen bu proje kapsamında 200.000’den fazla aspiratör üretilmesi amaçlanıyor.

Covid-19 otomotiv sektörünü derinden yaralıyor!

Covid-19 pandemi en çok otomotiv sektörünü yaraladı. Ünlü otomobil üreticileri ilk etapta Çin üzerinden tedarik konusunda kısıtlama getirdiler. Daha sonra Çin’de bulunan fabrikalarını geçici süreyle kapatmak zorunda kaldılar. İtalya ve İspanya’da virüs yaygınlaşınca buralardaki yerlerde de fabrikalar kapandı. FCA’da İtalya’daki fabrikalarını kapatan firmalar arasında yer alıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler ile karşılaşacağız.