Redmi Note 9 lansman öncesi sızdırıldı!

Redmi Note 9

Xiaomi, yarın Redmi Note 9 dahil bir dizi ürünün tanıtımını yapacak. Note 9’un lansman öncesi özellikleri ve basın görselleri sızdırıldı!

Sudhanshu Ambhore, Redmi Note 9 için basın görsellerini sızdırdı. Yeni model aşağıda görebileceğiniz gibi yeşil,mavi ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak. Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max ön panelin ortasında delikli kamera yapısına yer veriyordu. Ancak Note 9’da kameranın sol üst tarafta yer aldığını görüyoruz.

Ambhore telefonun arka gövdesinin plastik olduğunu belirtiyor. Ayrıca diğer modellerden farklı olarak parmak izi okuyucu kamera kurulumunun altında yer alıyor. Diğer modellerde alt kısımda yer alan çift tonlu led flaş yerini tek tonlu led flaşa yer vermiş. Telefonda 6.53 inç  büyüklüğünde 2340 x 1080 FHD+ çözünürlüğünde IPS LCD ekran mevcut. Diğer modeller Qualcomm’un yonga setini kullanırken Note 9 gücünü MediaTek Helio G85 yonga setinden alıyor. Buna destek olacak RAM kapasitesi ve depolama seçeneği yarın düzenlenen organizasyonda belli olacak. Ancak muhtemelen telefonda 4GB/6GB RAM 64GB/128GB depolama alanı seçenekleri bulunacak. Ayrıca cihaz microSD kart yuvasına da sahip.

Xiaomi Redmi Note 9

İşte telefondaki kamera kurulumu 

Telefonun arka gövdesinde dörtlü kamera kurulumu olduğundan bahsettik. Note 9’un ana kamerası 48 MP çözünürlüğünde ve f/1.79 diyafram aralığına sahip. Ekstra Geniş Açılı (119°) 8MP çözünürlüğündeki kamera f/2.2 diyafram aralığına sahip. Telefonda 2MP çözünürlüğünde ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip makro lens ve 2MP’lik derinlik sensörü yer alacak.

Xiaomi Redmi Note 9S’te yer alan batarya donanımı Xiaomi Redmi Note 9’da da mevcut. Yani telefonda 5020 mAh’lık 18W hızlı şarj desteği bulunan bir batarya bulunacak. Bu batarya USB Type C ile şarj edilebilecek. Note 9 kutudan Android 10 işletim sistemi yüklü olarak çıkacak. Tüm detaylar yarın düzenlenecek olan etkinlikte ortaya çıkacak.

Xiaomi Redmi Note 9 2

Google Meet ücretsiz hale geldi! İşte detaylar!