Doge Vault Hackerların Saldırısına Uğradı

Doge Vault Hackerların Saldırısına Uğradı

Sanal birimi Dogecoin’in önemli platformlarından olan Doge Vault, geçtiğimiz hafta maruz kaldığı hacker saldırısından büyük yara aldı.

Bitcoin başta olmak üzere 300 farklı alternatifi bulunan sanal para birimlerinden biri olan Dogecoin‘in başı bugünlerde hackerlarla dertte. Her ne kadar Dogecoin’in kendi sistemi herhangi bir güvenlik açığına maruz kalmamış olsa da, Dogecoin kullanıcılarının en çok tercih ettiği para saklama platformlarından biri olan Doge Vault, geçtiğimiz hafta ciddi bir hacker saldırısına maruz kaldı.

Doge_Vault

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta ortaya çıkan söylentileri resmi olarak doğrulayan Doge Vault, geçtiğimiz hafta yapılan saldırıda servisin hacklendiğini ve paraların çalındığını açıkladı. Bu durumdan duydukları üzüntüyü dile getiren firma, bünyelerinde barındırdıkları 400 milyon Dogecoin‘in 280 milyonunun çalındığını duyurdu. Geriye kalan 120 milyon Dogecoin’in kendi kontrollerindeki güvenli bir hesaba aktarıldığını açıklayan yetkililer, kullanıcılarını şimdilik platforma para yatırmamaları konusunda uyardı. Hackerların saldırısı sırasında çalınan 280 milyon Dogecoin‘in karşılığı, yaklaşık 130.000 dolar.

Microsoft 12 İnçlik Yeni Tabletini Tanıtmaya Hazırlanıyor