Doctor Strange için Geri Sayım Başladı!

doctor strange city bending 179855

Marvel’ün üçüncü aşama filmlerinin çok merak edilen yapımlarından biri olan Doctor Strange, 10 günden kısa süre içinde, ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada 4 Kasım 2016’da gösterime girecek. Kahramanımızın yakın gelecekteki Avengers filmlerinde de yer alacağını düşünürsek heyecanımız artıyor.

Marvel Studios tarafından geliştirilip, Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından yayınlanacak Doctor Strange; Marvel dünyasının mistik yönüne değiniyor. Her ne kadar Ghost Rider ikilemesi de, bazı mistik bağlantılara değinse de, gerek gişe hasılatı gerekse izleyici beğenileri yönünden tam anlamıyla fiyasko yaratmıştı.

doctor strange
İntikamcılar Toplanın!

Marvel’in En Mistik Karakteri

Ne var Marvel, aynı hataya kesinlikle düşecek gibi değil. Bol Emmy ödüllü, Oscar adayı Benedict Cumberbatch’in baş rolünü üstlendiği filmde; Chiwetel Ejiofor,Rachel McAdams (Sherlock Holmes ikilemesi, The True Detective ikinci sezon), Benedict Wong (Prometheus, Kick-Ass serisi), Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen ve Tilda Swinton (Constantine’deki Gabriel rolünü hala unutamıyoruz) gibi önemli yıldızlar bulunuyor. Zaten şartlar, başarısızlık seçeneğini çok düşük hale getiriyor. Yaklaşık 8 yıldır hiçbir Marvel filmi zarar etmedi, aksine yapımcı ve yayıncılara büyük paralar kazandırdı.

14. Marvel filmi olan yapımı Deliver Us from Evil, Hellraiser ve Keanu Reeves’in baş rolde oynadığı The Day the Earth Stood Still’den hatırladığımız Scott Derrickson yönetiyor. Doctor Strange’in bütçesi ise reklam ve vergiler hariç 165 milyon dolar. Söz konusu iki kalemi de göz önüne koyduğumuzda 250 milyon dolar civarı bir bütçeden bahsedebiliriz. Yani ticari başarı için 600 milyon civarı bir rakam yeterli olacaktır.

Microsoft’un Mezarlığındaki Ölüler!