Disney yeni girişimini duyurdu

Disney Plus uygulamasını önümüzdeki ay kullanıma sunulacak

Disney son dönemlerin en hızlı büyüyen yayın akışı devlerinden birisi oldu ve şirket şimdi yeni hamlelerini duyurmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Disney, Hulu’nun geri kalanını satın aldığını duyurdu. Şirket, Hulu sahibi Comcast’in hâlâ kontrol ettiği yüzde 33’lük hisseyi de satın alacak ve tüm haklara sahip olacak. Böylece yayın akışı devinin içerikleri de artmış olacak. Şirket NBC Universal’e anlaşma için yaklaşık 8,61 milyar dolar ödemeyi bekliyor, ancak nihai miktar gelecek yıl tamamlanacak bir değerlendirme sonrasında belirlenecek. New York Times’ın belirttiği gibi şirketler 2019‘da böyle bir satın alma olabileceği konusunda anlaşmışlardı. Kablolu TV ve medya şirketi, 2024’e kadar beklemek yerine şirket ile müzakereleri hızlandırmayı seçti.

Disney yeni girişimini duyurdu

Şirket, duyurusunda “Comcast’in Hulu’daki hisselerinin adil piyasa değeri üzerinden satın alınması, Disney’in yayın hedeflerini daha da ileriye taşıyacak” dedi. Bu yılın başlarında şirket, 2023 sonuna kadar Disney+ ve Hulu içeriğini birleştiren bir “tek uygulama deneyimi” başlatacağını açıklamıştı. O zamanlar Comcast’i satın almayı planladığını açıkça söylemese de, Hulu’nun tamamen devralınacağına dair oldukça büyük bir ipucu verilmişti. Hulu’nun bağımsız uygulaması yakın zamanda kullanımdan kaldırılmayacak, ancak yeni deneyim başladığında uygulamanın sunduğu olanaklar Disney+’ta da mevcut olacak.

Şirket CEO’su Bob Iger, birleşik yayın uygulamasını duyurduğunda, “bunun, paket abonelerine daha güçlü ve akıcı içeriğe erişim sağlarken reklamverenler için daha büyük fırsatlar sağlayacağını” söyledi.

Lubi : Madeni yağlar ile ilgili birçok konuda yardımcı olacak