Disney Plus zam yağmuruna devam ediyor!

Disney+ bu yaz 42 ülkeye yayılacak

Dünyanın en popüler dijital medya servislerinden biri olan Disney Plus, Amerikan vatandaşları için yeni fiyat tarifesini duyurdu.

Disney Plus zam yağmuruna devam ediyor! Dijital içerik servisleri artık hayatımızın olağan bir gerçeği konumunda. Özellikle pandemi süreciyle birlikte önemli bir trend yakalayan, sonrası dönemde ise elde ettiği bu fırsatı iyi kullanan sektör, şimdilerde birkaç önemli markanın himayesi altında. Tabi dijital içerik servisi denildiğinde akla gelen ilk isim Netflix olsa da yakın zamanda bu platformun üye kaybı yaşamasıyla birlikte sektör liderliğini ele geçiren ancak sonrasında bu konumunu bir kez daha Netflix’e kaptıran Disney Plus’da son derece önemli bir isim.

Disney işe alımları dondurdu!

Bununla birlikte ülkemizdeki Disney Plus aboneleri şu sıralar biraz gergin çünkü şirket Amerika Birleşik Devletleri’ndeki abonelik fiyatlarına %30 gibi son derece ciddi bir oranda zam yaptı.

Disney+

Disney Plus zam yağmuruna devam ediyor!

Bugünden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, aylık abonelik ücreti 7,99 dolardan 10,99 dolara çıkacak. Ancak daha önce mevcut fiyattan yıllık abonelik alımı gerçekleştirenler tabi ki bu yeni zamlardan etkilenmeyecek.

Disney ve Marvel, 9 Eylül'de bir oyun sergisi düzenleyecek

Bilindiği üzere Disney Plus kısa süre önce Türkiye pazarındaki fiyatlarını da güncellemişti. İşin gerçeği, uzun zamandır aylık 34,99-TL, yıllık ise 349,99-TL’den hizmet veren bu sistemin, aynı fiyat politikasıyla devam etmesi bir hayli zordu. Üstelik şirketin en büyük rakibi olan Netflix’in kendisine göre oldukça yüksek ücretler talep ettiği bir pazarda uygun fiyat politikasını çok uzun süre devam ettireceği düşünülmüyordu. Yani anlayacağınız, Disney Plus’ın Türkiye için gerçekleştirdiği fiyat güncellemesi zaten beklenen bir durumdu.

Apple Car fiyatı sızdırıldı! İşte detaylar