Disney, Marvel serisilerini azaltacak

Disney, Marvel serisinin sürümlerini yavaşlatacak

Disney, maliyet düşürme planlarını artırıyor. Şirket akış içeriğini küçültmeyi düşünüyor. İşte tüm detaylar.

Marvel Studios’un yapımları için sürümler yavaşlayacak ve hatta çoğu kaldırılacak. Marvel başkanı Kevin Feige, şirketin Disney+’ta daha az program yayınlamayı planladığını söyleyerek bu planları onayladı. Iger’e göre Disney, “ekranda kaliteyi istiyor, ancak bize neye mal olduklarına bakmaları gerekiyor.” Feige, bu hafta başlarında Entertainment Weekly’ye “platformda Marvel şovlarını yayınlama hızımız değişecek, böylece her bir show parlama şansı elde edecek” dedi. Şirketin son birkaç yıldaki Marvel üretimi şaşırtıcıydı. 2021’de gösterdiği dört film ve beş şovun ardından 2022’de üç film ve üç televizyon dizisi yayınladı. Şirket başlangıçta 2023 için beş Disney+ dizisi duyurdu, ancak sadece Loki’nin ikinci sezonu ve Samuel L. Jackson’ın oynadığı yeni Secret Invasion’ın gelişi kesinleşti.

Disney, Marvel serisinin sürümlerini yavaşlatacakFeige, “Marvel Stüdyolarında olmanın güçlü yönlerinden birinin bu filmlerin ve şovların zamanın ruhuna hitap etmesi olduğunu düşünüyorum” dedi. “Ama Marvel Studios ve MCU projelerinin gerçekten öne çıkmasını ve yukarıda durmasını istiyoruz.

Maliyet düşürme, Disney’in büyük ekran animasyon planlarını da etkileyecek. Pixar’ın Lightyear’ı düşük performans gösterirken, Animation’ın Strange World’ü bir gişe felaketiydi. Sonuç olarak şirketin, aileleri sinemalara dönmeye teşvik etmek için gelecekteki animasyon özellikleri için daha uzun sinema pencereleri düşündüğü bildiriliyor. Yaklaşan animasyon projeleri arasında Elemental ve Wish bulunmakta.

PlayStation Plus abonelerine Horizon Forbidden West sürprizi