Diş fırçalarken bu hataya dikkat!

Diş fırçalarken bu hataya dikkat!

Diş fırçalarken çoğu insanın fark etmeden yaptığı bazı hatalar var. Gelin bunlara bir bakalım.

Diş fırçalamak temel bakım ve sağlığımız için oldukça önemli ancak bazı ufak hatalar bazı sorunlara yol açabilir. Bir hekim, insanların ağız sağlığını etkileyebilecek yaygın bir hata hakkında herkesi uyardı. Macunu sürmeden önce fırçayı ıslatmak mı yoksa kuru bırakmak mı tartışması birçok kişiyi ikiye bölüyor, ancak Londra’daki Marleybone Smile Clinic’ten Dr Sahil Patel’e göre macunu “seyrelttiği” için tavsiye edilmiyor.

Diş fırçalarken bu hataya dikkat!

Dr Patel, “Macun zaten doğru miktarda neme sahip” dedi. “Islaksa, daha hızlı köpürmesine ve daha çabuk tükürmenize neden olur.” Dr Patel ayrıca GB News’e insanların fırçalarını genellikle çok fazla kuvvetle uyguladıklarını söyledi. “Genellikle insanlar fırçalarını yumruklarıyla tutuyor. Ağız için, sertçe fırçalamış gibi hissetmemelisiniz, bu yarardan çok zarar verir. Kıllar damağınıza çarpıyorsa, iyi bir iş çıkarmıyorsunuz demektir.

Kıllar damaklarınıza karşı düz olmalı ve yumuşak bir dokunuşa sahip olmalısınız.” ifadelerini ekledi. Dr Patel ayrıca konu dişlerinizi temizlemeye geldiğinde ileri geri temizleme tekniğini öneriyor. “Arka kısım genellikle temizlenmesi en zor kısımdır, bu yüzden önce oradan başlamanızı tavsiye ederim” diyen hekim son olarak sert davranılmaması gerektiği konusunun altını çiziyor. Ayrıca ağız içini güç içinde çok sık temizlemek de yarardan çok zarar verdiğini söyleyen hekim her şeyi kararında tutmak gerek diyor.

Meta, Instagram kullanıcıları için haber gönderilerini sınırlayacak