Diablo 2’yi Unreal Engine 5’le yeniden yaptı

123

Oyun dünyasının klasiklerinden biri olan Diablo 2’ye Unreal Engine dokunuşu yapıldı. Yapım adeta bambaşka bir oyuna dönüştü.

Michal Wawruch isimli 3D sanatçısı ilginç bir çalışmaya imza attı. Wawruch, Unreal Engine’la Diablo 2 demosu geliştirdi. Aslında bu demo orjinal oyunu değil de, Diablo 2: Resurrected sürümünü temel alıyor. Epic’in Nanite ve Lumen teknolojisinden yararlanan demo, Act 3 sonunda Mephisto’nun olduğu Durance of Hate bölümüyle sınırlı. İndirilebilir durumda olan demoyu çalıştırmak için en aşağı Nvidia GeForce 1060 GPU gerekli. Açık konuşmak gerekirse demo tek kelimeyle harika olmuş. Demoyu Diablo 4’le bile kıyaslayanlar var.

Diablo 2 ilk olarak 2000 senesinde piyasaya sürüldü. Bir yıl sonra da ek paketi Lord of Destruction çıktı. Blizzard, 2021’de oyunun yeniden düzenlenmiş versiyonu olan Resurrected’ı satışa sundu.

diablo 2

Geçtiğimiz günlerde olan bir sızıntı Diablo 4 oyuncularının tepkisini çekti. Şirket, Vessel of Hatred’i 100 dolar fiyatla satışa çıkabilir. Bellular News isimli YouTube kanalına göre Blizzard bir oyuncuya gizli anket gönderdi. Sızdırılan bu ankette 50, 70, 80 ve 100 dolarlık dört farklı fiyatlandırma seçeneği var. Her seçenek oyun içi para birimi Platin dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor.

DLC’nin 50 dolarlık sürümü bir tane Unique eşya sunarken, 100 dolarlık sürümde ise efsanevi bir özelliğin kilidi açılacak, daha fazla platin para içerek ve ek pakete daha erken erişim imkanı sağlayacak. Ancak oynanışı etkileyen efsane özellik veya Unique eşya gibi ekstralar Blizzard’ın işi iyice pay-to-win özelliğine dayandırdığını gösteriyor. 100 dolara kadar çıkan fiyatlandırma kesin değil. Blizzard’ın eklentiyle ilgili planlarını yeniden değerlendirmesi ve muhtemelen daha oyuncu dostu fiyatı tercih etmesi ihtimali var.

Resident Evil 4 Remake VR’ın çıkış tarihi açıklandı