DeX Station ön siparişe sunuluyor

dex 1

Galaxy S8 ile birlikte tanıtılan DeX Station ön siparişe sunuluyor. İşte Galaxy S8’in en işlevsel aksesuarı hakkındaki detaylar ve fiyatı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Galaxy S8 lansmanında en dikkat çekici aksesuarlardan birisi de DeX Station’dı. Hatta Samsung, diğer aksesuarları tanıtmaya 3-5 dakika ayırırken, DeX Station için 15-20 dakikalık bir zaman dilimi ayırmıştı.

Galaxy S8’i sadece saniyeler içerisinde bir masaüstü PC’ye çeviren bu aksesuar sonunda ön siparişe sunuldu. Şu an için yalnızca Amerika’da ön siparişe sunulan cihazın fiyatı ise 149.99 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Üzerinde 1 adet HDMI, 2 adet USB 2.0 ve 1 adette USB Type-C bağlantısı bulunan DeX Station, Galaxy S8’i üzerine yerleştirdiğiniz zaman, monitör ile telefon arasında köprü vazifesi görüyor. Galaxy S8 ve S8+ için tasarlanmış özel bir arayüze sahip cihazın yazılımsal yönü de oldukça kuvvetli. Bu noktada Adobe ve Microsoft gibi devlerle işbirliğine giden Samsung, ortaya son derece kullanışlı bir aksesuar çıkarmış.

Telefonunuzu DeX Station ile PC’ye bağladığınız zaman karşınıza özel bir arayüz geliyor. Yani öyle yatay ya da dikey bir ekranda işlem yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Bu arayüzde dilerseniz birden fazla pencereyi aynı anda açabilir, çeşitli klavye kısayollarını kullanabilir ve çoklu görevleri kullanabilirsiniz.

Ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı henüz belli olmayan DeX Station, şu an Samsung Türkiye’nin sitesinde de yer almıyor. Cihazın TR fiyatının ise 1000 TL civarında olması bekleniyor.