DeX Station çıkış tarihi belli oldu

dex 2

Samsung’un geçtiğimiz gün gerçekleşen Galaxy S8 etkinliğinde tanıttığı DeX Station çıkış tarihi netlik kazandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung’un 29 Mart’ta gerçekleştirdiği özel etkinlikte tanıttığı Galaxy S8 ve S8+ teknoloji tutkunlarının büyük ilgisini çekti. Güney Koreli teknoloji devi, etkinlik gecesi yeni amiral gemisi modelleri haricinde, yeni aksesuarlarını da görücüye çıkardı. Bu aksesuarlar içerisinde en dikkat çekeni ise hiç şüphesiz DeX Station isimli cihazdı.

DeX Station, Galaxy S8’inizi sadece saniyeler içerisinde masaüstü PC’ye çevirebilen bir aksesuar. Üstelik sahip olduğu Android tabanlı özel arayüzü sayesinde birçok uygulamayı PC seviyesinde kullanmanıza da imkan veriyor. Hatta Galaxy S8’ini DeX Station ile birlikte kullanmayı düşünenler için Galaxy S8 Microsoft Edition isimli ayrı bir paketin satışa sunulacağı da kesinleşmiş durumda.

Peki, sadece saniyeler içerisinde Galaxy S8’i basit bir masaüstü PC’ye çevirebilen bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Şu an sadece Amerika satış fiyatı kesinleşen cihaz 150 dolarlık bir etikete sahip. Muhtemelen DeX Station’un Avrupa fiyatı da 150 euro civarında olacaktır. Ülkemizdeki fiyatı ise 1000 TL civarında olursa, herhalde kimse şaşırmaz.

Gelelim DeX Station’ın çıkış tarihine. Samsung tarafından bugün yapılan açıklamada, DeX Station’ın Nisan ayının sonlarına doğru satışa sunulacağı belirtildi. Yani muhtemelen Galaxy S8’den bir hafta sonra raflardaki yerini alabilir. Bilindiği üzere S8’in 21 Nisan’da satışa sunulacağı belirtilmişti.