Detay Maxinet soruşturmasında şok tutuklama

Detay

Detay Maxinet soruşturmasında bugün şok bir gelişme yaşandı. Bilgisayarınızı açık bırakın para kazanın diyen Detay Maxinet soruşturmasında 4 kişi tutuklandı. İşte detaylar.

Ülkemizde Çiftlik Bank ile çökmeye başlayan ponzi sistemler, maalesef ki bir çok kişinin maddi ve manevi olarak canını çok acıttı. Bugün ise bilgisayarınız açık bırakın para kazanın şeklinde çalışan Detay Maxinet soruşturmasında şok bir gelişme yaşandı.

Detay Maxinet’ten 4 kişi tutuklandı

Saadet zinciri sistemi ile çalışan Maxinet ile ilgili yürütülen soruşturmada, bugün tam 4 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ödeme Sistemleri Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği tarafından tutuklandı.

Maxinet’e yöneltilen suçlama ise bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık oldu.

35 bin kişiden bugüne kadar 16 milyon dolar para topladığı öğrenilen Maxinet sisteminde 32 kişi şüpheli konumda yer alıyor. Bunlardan 4’ünün tutuklanması, soruşturmanın ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Detay Maxinet

Geriye kalan 30 şüpheli ise Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından 13 şüpheli serbest kalırken, 17 şüpheli mahkemeye sevk edildi.

Açıklamlara göre; Maxinet sistemine 6 Ocak 2017 – 16 Şubat 2018 tarihleri arasında toplam 18 bin 352 kişi üye olmuş. Bu kişilerden 16.3 milyon dolar toplanırken sadece 5.6 milyon dolar ödeme yapılmış.

Eset Internet Security 2018 inceleme

Şimdilik Detay Maxinet mağdurlarının ne yapacağı bilinmiyor. Bakalım ilerleyen günlerde dava sürecinde neler yaşanacak?