Depremlerde sarı örtü neden kullanılır sizin için araştırdık

depremlerde sarı örtü

İzmir’deki gibi depremlerde sarı örtü kullanılma nedeni büyük merak uyandırmıştı. Sizin için, bu örtünün ne anlama geldiğini araştırdık.

Depremlerde sarı örtü kullanımı aslında çok fazla görülen bir durum değil. Bugüne kadar çok fazla örtü türünün yangın veya depremlerden sonra kullanıldığını gördük. Bunlar içerisinde en ürkütücü olanı elbette siyah örtülerdi. Daha çok, hayatını kaybeden insanlar için kullanılan bu örtü görenleri korkutabiliyor.

Bugüne kadar birçok kişinin ilk defa gördüğü “sarı örtü” ise, dikkatlerin tamamını üzerinde toplamayı başardı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Sarper Yılmaz tarafından yapılan açıklamalar, bu örtünün aslında hangi sebepten dolayı kullanıldığını net bir şekilde ortaya koyuyordu.

Sarı örtüler vücut sıcaklığını koruyor

Bu örtü ile alakalı yapılan ilk açıklama, vücut sıcaklığını koruduğu yönündeydi. Yanık durumlarında da vücutta koruyucu etki yaratabiliyor. Ayrıca vücudun sıvı kaybetmesine de büyük ölçüde engel oluyor. Bu sayede yanıkların vücutta ağrı yapmasına engel olunuyor.

depremlerde sarı örtü

Bahsedilen örtünün aynı zamanda iki farklı renge sahip olduğu da söylenebilir. Dış rengi sarıyken iç rengi metalik. Sarı renk vücut sıcaklığını muhafaza ederken metal renk ise soğumayı engelliyor. Bu sayede hastanın sıcaklık ile alakalı problem yaşaması engellenmiş oluyor.

Yapılan açıklamaların devamında ise bu tür malzemelerin tüm herkeste olması gerektiği özellikle vurgulandı. Buna göre işletmelerde yanık battaniyesinin kullanımı, olası felaketlerde ölüm riskini büyük ölçüde etkiliyor. Bu tür battaniyelere ulaşmak da son derece kolay.