Microsoft’tan Deprem Bölgelerine Destek

Microsoft işten çıkarma

Microsoft, Japonya ve Ekvator’da yaşanan depremden etkilenenlere yardım eli uzatıyor. Bu bölgelerde yaşayan insanların iletişimini kolaylaştırmak için ücretsiz Skype servisi sunulacak.

skypeguncelleme

Bildiğiniz gibi son günlerde hem Japonya hem de Ekvator deprem felaketi yaşadı. Her iki ülkede de yaşanan deprem sonrası önemli zarar meydana geldi. Özellikle Ekvator’da can kaybı da oldukça yüksek olacak gibi duruyor. Tüm dünyada yardım kuruluşları bu bölgelere yardım götürmek için uğraşırken, teknoloji firmaları da boş durmuyor. Depremzedelere biraz olsun katkı sağlamak için harekete geçen bu firmalardan biride Microsoft.

Microsoft, deprem bölgelerine Skype servisini ücretsiz olarak sunduğunu açıkladı. Bu sayede deprem bölgesindeki insanlar daha rahat haberleşebilecekler. Ayrıca diğer bölgelerdeki insanlarda bu sayede yakınlarına ulaşarak iyi olup olmadıklarını öğrenebilecekler. Bu ücretsiz servis Skype’ın hem masaüstü hem de mobil versiyonu için geçerli olacak. Bu servisin ne kadar süreceği hakkında kesin bilgi verilmedi, ama deprem bölgesinde en azından bu hafta sonuna kadar ücretsiz arama yapılabileceği tahmin ediliyor.