Dell Windows Tabletlerin İlgi Göreceğine İnanıyor

Dell Windows Tabletlerin İlgi Göreceğine İnanıyor

Tablet pazarında Android ve iPad’in gerisinde kalan Windows tabletlere güvenini koruyan Dell, bu alanda yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Dell şu ana kadar istenilen başarıyı yakalayamayan Windows tabletler hakkında görüşlerini paylaştı ve bu tabletlerden ne kadar umutlu olduğunu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında konu hakkında açıklamalarda bulunan Dell yetkilisi David Schmoock, Windows tabletlerin yavaş bir başlangıç yapmasına rağmen oldukça yüksek potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Dell

Windows tabletlerin ileride yoğun ilgi göreceğine inanan Schmoock, özellikle kurumsal alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğü bu tabletlere Dell‘in yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı. Araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan rakamlara göre, yüzde 65.8’lık pazar payına sahip olan Android ve yüzde 28.4’lük pazar payına sahip olan iPad tarafından domine edilen tablet pazarında Windows tabletlerin payı şimdilik sadece yüzde 5.8. Ancak yapım aşamasındaki Windows 9’da tablet kısmını daha da güçlendirmesi beklenen Windows’un bu alanda yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

Apple Siri’ye Karşı Açılan Davaya Kötü Başladı