DeepL’de Yeni Dönem

DeepL

DeepL, ABD’deki yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. New York’ta açılan ilk teknoloji merkeziyle birlikte ABD pazarındaki büyümesini hızlandıran şirket, aynı zamanda üst yönetim ekibini de güçlendirdiğini duyurdu.

ABD pazarındaki büyümesini hızlandırmayı amaçlayan küresel yapay zeka destekli iletişim şirketi DeepL,  ilk teknoloji merkezini New York’ta açtığını duyurdu. Şirketin yapay zeka tabanlı çeviri ve yazma araçlarına yönelik artan talebi karşılamak amacıyla faaliyete geçen bu yeni merkez, ABD’deki varlığını daha da pekiştirmeyi hedefliyor. Ayrıca şirket, yönetim kadrosuna da iki önemli ismi dahil etti.

Sebastian Enderlein, Teknoloji Müdürü (CTO) ve Steve Rotter, Pazarlama Müdürü (CMO) olarak şirketin üst düzey yönetim koltuklarını devraldı. Sektörlerinde 30 yılı aşkın tecrübeye sahip olan iki isim, DeepL’in küresel büyüme stratejilerini destekleyecek ve yapay zeka alanındaki yenilikçi çalışmalarını daha da ileriye taşıyacak.

DeepL

Fortune 500 müşterilerine artık daha yakın 

Yeni New York ofisi, ürün araştırma ve geliştirme faaliyetlerine odaklanarak, ABD’deki kurumsal müşterilere yönelik hizmetlerini daha da güçlendirecek. Fortune 500 şirketlerinin yüzde 50’siyle iş birliği yapan marka, Morningstar Inc., Zendesk ve Coursera gibi önde gelen kuruluşlarla da birlikte çalışıyor. Şirket, bu yeni merkez sayesinde ABD’deki müşteri ağını genişletmeyi ve önümüzdeki yıl içinde ofis kadrosunu iki katına çıkarmayı hedefliyor.

ŞirketinCEO’su ve kurucusu Jarek Kutylowski, “New York’ta açtığımız teknoloji merkezi, ABD’deki en büyük yetenek havuzlarından birinin merkezinde yer alırken, Fortune 500 müşterilerimize de daha yakın olmamızı sağlayacak. Bu merkez, ürün inovasyonunu ve mühendislik çalışmalarını hızlandıracak, böylece müşterilerimizin dil engellerini aşmalarına yardımcı olacak çözümler sunmamıza katkı sağlayacak” dedi.

 

Enderlein ve Rotter dönemi başlıyor

DeepL, alanında deneyimli iki önemli yöneticiyi de kadrosuna dahil ederek küresel büyüme yolundaki adımlarını hızlandırıyor. Teknoloji Müdürü (CTO) olarak göreve başlayan Sebastian Enderlein, Uber, Salesforce ve Personio gibi dünya çapında tanınan teknoloji devlerinde üstlendiği liderlik rolleriyle dikkat çekiyor. San Francisco’da 11 yıl boyunca uluslararası ekipleri yönetmiş olan Enderlein, küresel çapta büyüme stratejilerinde önemli deneyime sahip. Enderlein, DeepL’in teknolojik gelişimine yön verecek ve mühendislik ekibini daha da güçlendirecek. Görevine ilişkin açıklamada bulunan Enderlein,  “DeepL’in yalnızca yapay zeka teknolojileri geliştirmekle kalmayıp, dil engelleri gibi gerçek dünya sorunlarına çözüm üreten bir misyonla hareket etmesi beni çok etkiledi. Bu misyon, DeepL’in liderlik konumunu güçlendirirken benim de burada bulunmama vesile olan en büyük heyecan kaynağım oldu” dedi.

Pazarlama Müdürü (CMO) olarak göreve getirilen Steve Rotter ise Adobe, Motorola, FourKites ve OutSystems gibi sektör liderlerinde edindiği 20 yılı aşkın deneyimiyle öne çıkıyor. Rotter, veri odaklı pazarlama çözümleri geliştirme konusundaki uzmanlığıyla DeepL’in marka stratejisini güçlendirecek. Rotter da yeni görevine ilişkin, “Dil engelleri işletmelerin büyümesinin önündeki en büyük engellerden biri. DeepL ile 100binden fazla küresel işletmenin müşterileriyle daha güçlü bağlar kurmasına ve pazarlarını genişletmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Küresel çapta yapay zeka çözümlerine yönelik talep hızla artarken, DeepL, dil yapay zekası teknolojilerinde lider konumunu sürdürmeye devam ediyor. 2017 yılında kurulan şirket, dünya genelinde 100binden fazla işletme, hükümet ve kuruluşla iş birliği yaparak dil engellerini aşmalarına yardımcı oluyor.

DeepL ayrıca, kısa süre önce sözlük özelliğini güncelledi ve GPT-4, Google ve Microsoft’tan daha iyi performans gösteren yeni nesil büyük dil modelini (LLM) tanıttı. Şirket, Mayıs ayında 2 milyar dolar değerlemeyle 300 milyon dolarlık yatırım aldı ve Forbes’un 2024 Cloud 100 listesine girmeyi başardı.

M4’lü Mac Studio Yeni Tasarımla Satışa Çıkabilir