NSA’nın Eski Başkanı OpenAI’ın Yönetim Kuruluna Katılıyor

OpenAI yeni rekora ulaştı

OpenAI’da ilgi çekici gelişmeler oluyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’la olan ortaklık oldukça ses getirmişti. Şirket şimdi de NSA’nın eski başkanı ve emekli general Paul Nakasone’nin yönetim kuruluna katılacağını duyurdu.

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre NSA (National Security Agency/Ulusal Güvenlik Ajansı) eski başkanı Paul Nakasone artık yönetim kurulunda yer alacak. Nakasone aynı zamanda yönetim kurulunun ’emniyet ve güvenlik’ alt komitesinde de söz sahibi olacak. Madalyonun görünen yüzünde bu yüksek profilli katılımın eleştirilere bir cevap niteliğinde olduğu söyleniyor. Birçok kişi OpenAI’ın yapay zekada hızlı hareket ettiğini ve riskleri iyice değerlendirmeden modeller ve hizmetler ortaya çıkardığını belirtiyordu. Ayrıca Sam Altman, Mira Murati ve üst düzey diğer yetkililer de protestolar karşılaşmıştı.

OpenAI sadece teknoloji sektörüne değil, devlet, savunma ve büyük şirketlere de yapay zeka sağlayıcısı olarak kendini giderek daha fazla kabul ettirmeye başladı. Paul Nakasone’nin böyle bir dönemde şirkete katılması dikkat çekici. Nakasone de yaptığı basın açıklamasında, “OpenAI’ın misyonuna olan bağlılığı benim değerlerim ve kamuya verdiğim deneyimle yakından örtüşüyor” dedi.

openai

Paul Nakasone ve OpenAI’ın birbirine yakın oldukları doğru. Nakasone ve NSA kısa süre önce gözetim ağlarını daha da geliştirmek için kaynağı şüpheli verileri satın almayı savundu ve buna karşı bir yasa olmadığını ileri sürdü. OpenAI ise internetten büyük miktarda veri satın almak yerine bunları basitçe elde ediyor. Yakalandığında da herhangi bir yasa olmadığını söylüyor. Her iki isminde izin istemek yerine yasa olmadığını söyleyerek yaptıklarını savunması ve sonra af dilemeleri aynı fikirde olduklarını gösteriyor.

Sizlere şirkette emniyet ve güvenlik alt komitesi olduğundan söz etmiştik. Aslında bu birim yeni oluşturuldu ve gerçekte ne yaptığı ve nasıl çalışacağı tam olarak henüz bilinmiyor. Çünkü güvenlik konusunda (Yapay zeka açısından) çalışan üst düzey kişilerin birçoğu ayrıldı. Ayrıca komitenin kendisi de şirketin süreçlerine ve güvenlik önlemlerine ilişkin 90 günlük bir değerlendirmenin tam ortasında yer alıyor. Paul Nakasone de bu komitede kritik güvenlik ve emniyet kararları konusunda yönetim kurulunun tamamına tavsiyelerde bulunacak sorumlu kişi olacak.

Honor Magic V Flip Resmen Tanıtıldı