Deep Purple Türkiye konseri iptal edilir mi?

5de63323defe0

Deep Purple , The Long Goodbye Tour kapsamında, 3 Haziran’da ülkemizde olacak. Life Park’ta gerçekleştirilmesi planlanan konser, muhtemelen Türkiye’deki son konseri olacak. Ama…

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirus salgını sebebiyle Deep Purple konserinin ertelenme ya da daha kötü bir ihtimalle iptal edilmesi mümkün. Henüz yetkililerden bu yönde gelen bir açıklama bulunmuyor ve bilet satışları Passo üzerinden devam ediyor.
Yine de pek çok etkinlik hakkında gelen erteleme ya da iptal kararları, “Acaba Deep Purple konseri iptal edilir mi?” endişelerine yol açmış durumda.

Şu an ülkemizde belli yaş grupları için sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Kalabalık ortamların oluşturulmasına izin verilmiyor. Markete girmek ve toplu taşıma araçlarına maskesiz binmek yasak. Önümüzdeki günlerde de kısa süreli sokağa çıkma yasağı uygulamaları devam edecek.

Hal böyleyken, binlerce, belki de on binlerce kişinin katılması beklenen bir konser organizasyonunun gerçekleşme ihtimali pek güçlü görünmüyor. Her şeyden önce, bu salgın sebebiyle korkmuş ve kalabalık ortamlarda bulunmaktan çekinen pek çok müzik sever olabilir.

Deep Purple Türkiye konseri iptal edilir mi?

Tabii Deep Purple üyelerinin yaşlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Gruptaki en genç üye, 65 yaşındaki lead gitarist, Steve Morse. Diğer üyelerin hepsinin yaşları 70’in üzerinde.

Kötü bir tablo oluşturmak istemeyiz haliyle. Sonuçta böyle önemli bir grubu kim izlemek istemez ki?

Yetkililer, mayıs sonu, haziran başlarına doğru virüsün etkisinin azalacağını ve hayatın normalleşmeye başlayacağını düşünüyor. Bakalım o günler neler getirecek.

Bu arada, etkinlik hakkında detaylar için Passo’nun websitesine göz atabilirsiniz. Şu ana dek ertelenen ya da iptal edilen yüzü aşkın etkinlik hakkında bilgiler de yine bu sitede yer alıyor.

Oppo Find X2 inceleme! 120 Hz ekran ile sen ne yaptın öyle!