Deadly Premonition 2 incelemesi

Deadly Premonition 2

#İŞBİRLİĞİ

Korku oyunu tutkunlarının beklediği Deadly Premonition 2 çıktı. Silent Hill’e benzerliği ile bilinen oyun sizleri gerim gerim gerecek.

Japon korku oyunu Deadly Premonition’ın üzerinden tam 10 yıl geçti. Bu süreçte aynı kategoride yer alan Silent Hill ve Resident Evil gibi rakipleri çok ses getirmişti. Uzun süren sessizliğini bozan TOYBOX, karşımıza Deadly Premonition 2 ile çıktı. Bir süreliğine sadece Nintendo Switch’e özel olacak olan oyun, korku ve gerilim türünü sevenlerin açlığını doyuracak gibi görünüyor.

The Outer Worlds Nintendo Switch inceleme

Ünlü Japon yazarı olan Hidetaka Suehiro’nun elinden çıkan oyunda FBI ajanı olan Francis York Morgan’ın, Louisiana’da Le Carré adında bir yerde, cinayeti incelemeye başlıyoruz.

Çizgisel olarak ilerleyen oyun mekanın içerisine sıkışmış olan ipuçlarını toplamamız ile start alıyor. Olay yerini incelemeye başlayan Francis York Morgan bu süreçte ilginç olaylara şahitlik yapıyor. İlginç diyalogları ve gerilim dolu ambiyansını ile sizi içine çekmeyi başaran oyundan grafiksel açıdan büyük şeyler beklememek gerekiyor. Fantastik bir korku ve gerilim oyunu olan Deadly Premonition 2’de kafamızdaki sesle de konuşuyoruz. Hellblade: Senua’s Sacrifice benzeri bir psikolojik ortam yaratmaya çalışan geliştirici ekip, bunu çok güzel bir şekilde oyuna yedirmeyi başarmış diyebiliriz.

Deadly Premonition 2 reviews Oyunda Silent Hill’den alışkın olduğumuz iki adet dünya yer alıyor. The Otherworld olarak geçen bu korku ve vahşet dolu dünyaya geçiş yaptığımızda gerilimin dozu bir hayli artıyor. Cinayeti araştırmak için paralel evren olan The Otherworld’un ambiyansının oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Deadly Premonition 2

Konami’den uzun bir süre yeni Silent Hill oyunu gelmeyecek. Capcom ise Resident Evil 8’i önümüzdeki yıl içerisinde yayınlayacak. Bu süreçte eğer korku ve gerilim oyunu oynamak istiyorsanız Deadly Premonition 2’yi değerlendirebilirsiniz. Son olarak oyunun ortalama bir düzeye sahip olduğunu belirtelim. 

deadly premonition 2 a blessing in disguise switch hero