Captain Toad: Treasure Tracker incelemesi

Captain Toad

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo Wii U sürümünden Switch için port edilen Captain Toad: Treasure Tracker incelemesi ile karşınızdayız. Super Mario karakterlerinden olan Captain Toad, 3D bulmaca türüne yepyeni bir soluk kazandırıyor. İşte Captain Toad: Treasure Tracker (Nintendo Switch) incelemesi!

Nintendo, Wii U için geliştirmiş olduğu Captain Toad: Treasure Tracker’ı yeni gözdesi Nintendo Switch’e port etti. Dijital ve kutulu sürüm olarak yayınlanan Captain Toad: Treasure Tracker, 3D bulmaca türüne yepyeni bir soluk kazandırıyor.

Super Mario karakterlerinden olan Captain Toad’da; Toad ve Toadette ile Power Star toplamak için yola çıkıyoruz. Maceramız oyunun başında Toadette’nin Wingo adındaki bir kuş tarafından kaçırılması ile başlıyor.

Captain Toad: Treasure Tracker incelemesi

Oyunda Power Star’ın yanında üç yıldız sistemi olarak da bildiğimiz elmasları da toplamaya çalışıyoruz. Bu elmasların yanında bir de bölümlere özel görevler bulunuyor. Bu görevlere örnek vermek gerekirse; altın mantarı bul, bütün canavarları öldür ve bütün altınları topla. Ancak bu görevler bölümü bitirdiğinizde ortaya çıkıyor.

Oyunun Switch sürümünde ise bir de Pixel Toad opsiyonu bulunuyor. Bölümü bitirdiğinizde platforma gizlenen Pixel Toad’u bulmaya çalışıyorsunuz. Ancak bunun ekstra size sunulan bir seçenek olduğunu Pixel Toad’u bulmadan da ilerleyen bölümlere geçebileceğinizi belirtelim.

Pixel Toad

Nintendo Switch Türkiye fiyatı açıklandı!

Her bölümde farklı bulmacaların olduğu oyun; özellikle benim gibi üç yıldız takıntınız varsa elmasların hepsini toplarken zamanınızı baya alıyor. Captain Toad: Treasure Tracker’da bir de amiibo desteği bulunuyor. Bölüme girmeden önce eğer Toad amiibo’suna sahipseniz, amiibo’yu okutarak bölümü ölümsüz olarak oynayabiliyorsunuz.

Oyunu Toad ile bitirdiğinizde yeni bir bölüm açılıyor. Bu bölümün başında ise Wingo, bu sefer Toad’ı kaçırıyor ve yeni bölümleri Toadette ile oynayabiliyorsunuz. Kontrol açısından oldukça pratik olan oyunda, bazı seviyelerde dokunmatik ekranı kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Captain Toad: Treasure Tracker incelemesi

Oyunun grafikleri ise Wii U sürümüne göre oldukça başarılı diyebilirim. Hem Nintendo Switch hem de Nintendo 3DS sürümleri Wii U’dan daha iyi grafikler sunuyor.

Eğer bulmaca türünde oyunları seviyor ve Mario karakterlerinin tutkunu iseniz Captain Toad: Treasure Tracker’ı mutlaka oynamanızı tavsiye ediyorum. Son olarak oyunda ekstra olarak Super Mario Odyssey‘deki Metro Kingdom bölümünün de bulunduğunu belirtelim.