Super Mario 3D All-Stars incelemesi

Super Mario 3D All-Stars

#İŞBİRLİĞİ

Super Mario serisinin sevilen tüm oyunlarını tek pakette sunan Super Mario 3D All-Stars, Nintendo Switch sahiplerini şımartmaya geldi.

Nintendo, durdu durdu 2020 yılını bomba gibi bir paket ile kapattı. Paket diyoruz çünkü Nintendo Switch için çıkan Super Mario 3D All-Stars, en çok sevilen Mario oyunlarını barındırması ile oyun dünyasında büyük ses getirdi. Peki, bu pakette hangi oyunlar yer alıyor. Eski nesilden yeni nesile geçişte ne gibi iyileştirmeler yapıldı? İşte bu sorunların tamamını Super Mario 3D All-Stars incelememizde yer alıyor.

Super Mario 3D All-Stars incelemesi

Super Mario 3D All-Stars’ta tam üç adet Mario oyunu yer alıyor. Bunlar, Nintendo 64’teki Super Mario 64, Nintendo GameCube’deki şahsen en sevdiğim Mario oyunu olan Super Mario Sunshine ve gelmiş geçmiş en iyi Mario oyunu olan Super Mario Galaxy yer alıyor. İncelememize gelin Super Mario 64 ile giriş yapalım.

Super Mario 64 ile nostalji rüzgarı

İlk olarak 1996 yılında karşımıza çıkan Super Mario 64, ilk 3D çizimlere sahip olan Mario oyunu olması ile tarihe geçmişti. Nintendo 64’ün tüm gücünü kullanan bu oyun, Mario’yu 3D olarak oynamamızı sağlamış ve büyük ses getirmişti. Nintendo bu oyunu daha sonra DS için portlamış ve yine övgüleri toplamıştı. Nintendo şimdi de bu oyunu Nintendo Switch’e getiriyor. Bu üç oyunu da emulatör üzerinde çalıştıran Nintendo, Tegra işlemci sayesinde kenar yumuşatma ve daha yüksek çözünürlükleri Super Mario 64’te sunuyor.

Super Mario 3D All-Stars

Oyunda doku tarafında yenilik bulunmuyor. Ancak daha oynanabilir yapıda olan Super Mario 64, Nintendo DS portundan bile daha akıcı ve oynanabilir bir şekilde çalışıyor diyebilirim. Eğer Nintendo 64 furyasına yetişemediyseniz, bir ilke imza atan Mario 64’e şans vermenizi tavsiye ediyoruz. Mario’nun 3D dünyasına adım attıran oyunda açık dünya tarzı bir sistem sunuluyor diyebiliriz. Düz ilerleyen platform Mario’lardan farklı olarak ucu bucağı olmayan seçenek ve farklı mekanikler sunan Mario 64’ten sonra gelin Mario Sunshine’a geçelim.

ee8ad37b 772b 429d b8aa 09bbc995368a

Super Mario Sunshine bulmacaları ile sizi zorlayacak

Nintendo GameCube döneminde çıktığında grafikleri ile ortalığı sallayan Mario Sunshine, günümüzün Mario Odyssey’i diyebiliriz. Bir uçakta başlayan maceramızda bir anda adaya zorunlu iniş yapmak zorunda kalıyoruz. Adaya iniş yaptığımızda ortalığın lavlar ile dolu olduğunu görünüyoruz.

Oyun boyunca yanımızdan ayırmayacağımız F.L.U.D.D.’u sırtlıyoruz. F.L.U.D.D. sayesinde lavları söndürüp lavın içerisinde çıkan düşmana su püskürmek yoluyla öldürüyoruz. F.L.U.D.D. sayesinde düşmanlarımıza su atabildiğimiz gibi Y tuşu ile mod değiştirip Mario’yu havalandıra da biliyoruz. 

Super Mario 3D All-Stars

Bulmacaları ile döneminde saç baş yolduran oyun için Zelda: BoTW’ın Shrine’ları kadar zor diyebilirim. Yine emülatör sayesinde doku ve çözünürlük iyileştirmesi sunan oyun, özellikle el modunda taş gibi bir deneyim sunuyor. Kontrolcü tarafında da iyileştirme yapan Nintendo başarılı bir port yapmış diyebilirim. Şimdi gelelim herkesi sevinçten çıldırtan Mario Galaxy’ye!

Tarihin en iyi Mario oyunu: Super Mario Galaxy

Nintendo Wii’yi Wii yapan oyunlardan olan Mario Galaxy serisi hala en iyi Mario oyunu olarak gösterilir. Farklı kontrollerinin yanı sıra uzayda geçen renkli macerası ile döneminde alışılmışın dışına çıkan oyun şimdi Nintendo Switch’te oynanabiliyor. Hem TV’de hem de elde oynanabilen Galaxy, dokunmatik kontroller için başarılı bir şekilde optimize edilmiş.

Super Mario 3D All-Stars

Wii’deki numchuck ve remote kontrolcülerini el modunda dokunmatik, TV modunda ise Joy-Con’lardaki sensörlere uyarlayan Nintendo, yine milyonları çıldırtmayı başarıyor. Grafik konusunda kenar yumuşatma ve çözünürlük yükseltme uygulayan Nintendo, sanki güncel bir oyun deneyimi sunuyor diyebiliriz. Eğer Mario Odyssey’i beğenerek oynadıysanız sizi bir de Galaxy’ye alalım. Bu arada Galaxy serisinin Metacritic puanlarının 97 olduğunu belirtelim. Bu puan daha uzun süreler kırılamayacak gibi görünüyor.

Paper Mario The Origami King incelemesi

Eğer Nintendo Switch sahibiyseniz Mario’nun 35. Yılına özel olarak geliştirilen Super Mario 3D All-Stars oyununu mutlaka ama mutlaka oynamanızı tavsiye ediyoruz. Bu üç oyun eğer sizi sararsa bitirmek için toplamda 60 saati aşan bir deneyim ile karşılacaksınız.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”