Dead Island 2 sonunda çıkıyor

Dead Island 2

Sekiz yıl önce duyurulduğu halde bir türlü çıkmayan ve iptal edildiği düşünülen Dead Island 2, sonunda çıkıyor.

Zombi türündeki aksiyon/korku oyunu Dead Island’ın devam oyunu, tam sekiz yıl önce duyuruldu. Ancak ne olduysa oldu ve oyun bir türlü çıkmadı. Normalde bu kadar süre çıkmayan bir oyunun iptal edildiği düşünülür. Nitekim Dead Island 2’nin de iptal ettiği düşünüldü. Ancak zombi oyunu, konusuna yakışır şekilde adeta mezarından döndü. Amazon’da ortaya çıkan yeni bir ilan, yeni Dead Island oyununun geç de olsa çıkacağını gösterdi.

Oyununun ilk duyurulmasının üzerinden geçen sekiz sene içinde zaman zaman yeni Dead Island oyunu üzerinde hala çalışıldığı yönünde bilgiler geliyordu. Ancak oyunun bir gün çıkacağına inanç iyiden iyiye azalmıştı. Amazon’da ortaya çıkan bilgiler, epey gecikmeli de olsa oyunun sonunda 23 Şubat 2023’te oyun severlerle buluşacağını gösteriyor. Elbette sonunda çıkacak oyun, sekiz yıl önce planlanandan çok farklı olacaktır. Sonuçta oyun teknolojileri ve oyun severlerin güncel oyunlardan bekledikleri standart epey değişti.

dead island 2 2

Dead Island 2, Los Angeles’ta geçecek altı oynanabilir karaktere sahip olacak. Oyundaki yetenek sistemi, oyuncuların bu karakterleri kendi istedikleri şekilde geliştirerek farklılaştırabilmesine olanak sağlayacak. Öte yandan oyunda farklı farklı zombi türleri olacak. Her zombi türünün kendi özgü saldırı şekilleri ve özellikleri olacak. Oyuncuların bu özellikleri dikkate alarak mücadele etmesi ve ilerlemesi gerekecek.

Amazon’da yer alan ilan, yeni Dead Island oyununun şiddet ve kan konusunda elini korkak alıştırmayacağını gösteriyor. Oyunun bugüne kadarki “en kanlı, en çarpıcı FPS deneyimi” olacağı söyleniyor. Oyununun vaadini yerine getirip getiremeyeceğini bekleyip göreceğiz.

iPhone 14 yaklaşan kriz yüzünden zamana karşı yarışıyor