DC Comics’de Şok Ayrılık!

dawn of the justice league shows us our first look at jason momoa as aquaman jason momoa 800037

Batman V Superman Dawn of the Justice ve Suicide Squad gibi filmler de dahil olmak üzere, DC Movies’in her filminde yapımcı koltuğunda oturan Charles Roven, görevinden ayrıldığını açıkladı.

DC Comics-Warner Bros. ortaklığında beyaz perdede gösterime girecek pek çok süper-kahraman temalı yapım var. DC Comics-Warner Bros. ikilisi, ilk aşamanın dokuz filmden oluşacağını duyurmuştu. Batman V Superman Dawn of Justice ve Suicide Squad’ın yanı sıra; Green Lantern Corp, Flash, Aquaman, Wonder Woman ve iki adet Justice League yapımı ve Shazam. Stüdyo, söz konusu projelere yatırım yaparken Charles Roven ile tüm filmlerde yapımcılık görevi üstlenmesi konusunda anlaşmıştı. Charles Roven, The Dark Knight üçlemesinin de kilit karakterlerinden biri.

dc

Ancak stüdyo ve Roven arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Roven, The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gelin bunu bir de Charles Roven’ın ağzından dinleyelim: “DC-Warner Bros. stüdyoları ile uzun zamandır çalışıyorum. Bana 2020’ye kadar sözleşme önerdiler. Tüm çizgi-roman uyarlamalarında yapımcı görevini üstlenecektim. Çok hırslıydım, bir şeylerin ters gideceğini düşünemedim. Kendimi baş döndüren bir trafik içerisinde buldum. Bir haftalık aralıklarla önce Kanada’da bulunacak, sonra İtalya’ya uçacak, birkaç gün sonra da Aquaman’ın çekimleri için Avustralya’da bulunacaktım. İlk görüşmelerimizde, bu kadar sıkışık bir programla karşı karşıya kalacağımı sanmıyordum. Bu noktada iletişim sorunu yaşadığımızı kabul ediyorum. Maalesef stüdyo da, takvimi nasıl düzenleyeceğine bir türlü karar veremedi ve ortaya kaotik bir durum çıktı. Organizasyon böyle yapılmamıştı, iyi şeyler aceleye getirilmemeli”

‘Gişe Hasılatı ile Alakası Yok’

Charles Roven sorulan “İstenen gişe hasılatlarının elde edilmemesi kararınızı etkiledi mi?” sorusuna ise, “Kesinlikle hayır. Evet, daha fazlasını bekliyorduk ama Superman v Batman Dawn of the Justice 900 milyon dolar, Suicide Squad 750 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Eminim ki gelecekte bu rakamlar artacaktır.” diye cevap verdi.

Bazı sızan dedikodular ise, “stüdyoya göre” filmlerin istenen başarıyı elde edememesinin sorumlularından birinin Charles Roven olduğu ve istifaya zorlandığı yönünde. Bunun gerçekliği ne kadar yansıttığını bilemiyoruz.

Koş Super Mario Koş!