Batman V Superman, Kritik Sınırı Aştı!

batman v superman movie image

Yılın, açık ara en çok beklenen filmi olan Batman V Superman Dawn of Justice, yapımcı stüdyo için son derece kritik bir eşiği geride bıraktı.

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Jason Mamoa, Jeffrey Dean Morgan, Lauren Cohan, Gal Gadot, Ray Fisher ve Ezra Miller’ın rollerini üstlenip; Watchmen, 300, Man of Steel, Dawn of Dead’in başındaki isim Zack Snyder’ın yönetmenliğini üstlendiği Batman V Superman Dawn of Justice, yapımcı stüdyo için ölümcül derecede kritik sınırı geçti. Eğer film, 800 milyon dolar gişe hasılatı elde ederse, kar yapmış sayılacak ve gelecek Justice League filmlerinin kolayca uyarlanmasının yolunu açacaktı.

250 milyon dolar gişe bütçesi ve ek 150 milyon dolar reklam bütçesiyle, Batman V Superman, gösterime girmesinin ardından bir hafta geçmeden 800 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Warner Bros, 800 milyon doları tatminkar bulup, 1 milyar dolar gişe hasılatının altındaki değerleri vasat kabul ediyordu. Bununla birlikte, film, bir haftalık gişe hasılatının, yüzde 50’sini bile önümüzdeki aylarda elde etse, ticari açıdan “mucizevi” sayılacak.

Batman V Superman

Maalesef yapım, her Zack Snyder filmi gibi, olumsuz eleştirilerden kurtulamayarak, IMDB dışındaki platformlardan vasat altı puanlara layık görüldü. Bu eleştiriler, az da olsa gişe hasılatını olumsuz yönde etkiledi.

Hans Zimmer’ın muhteşem müzik kurgusu, karanlık atmosferi ve sağlam senaryosu ile filmin, 1.2 milyar dolar gişe hasılatını kolayca geride bırakması bekleniyor.